Onda: Onda renova el servei de l'Oficina del Consumidor i la mant operativa durant el confinament


 
La Plana al Dia | Onda | General | 06-05-2020
 

L'Ajuntament d'Onda renovar el contracte per a prestar el servei de l'Oficina Municipal d'Informaci al Consumidor (OMIC) amb l'objectiu de mantindre aquest dret fonamental per als consumidors en el municipi. Mitjanant aquest acord, el consistori es compromet a posar al personal qualificat i necessari per a la prestaci del servei en les dependncies municipals.

Aix mateix, durant l'estat d'alarma l'oficina contnua oberta de manera telemtica i els consumidors poden presentar les seues reclamacions o consultes via telefnica (964 60 00 50) o per correu electrnic (omic@onda.es). L'oficina romandr tancada per a l'atenci al pblic fins que el recomanen les autoritats pertinents.

Sobre aquest tema, l'edil de Promoci Econmica, Maria *Baila, ha assenyalat que en aquests moments ms si cap s vital mantindre aquest servei per a informar i ajudar als *ondenses a exercir els seus drets com a consumidors.

Entre altres tasques, l'OMIC s'encarrega d'informar, ajudar i orientar als consumidors per a l'adequat exercici dels seus drets; de tramitar les reclamacions per via extrajudicial i davant la Junta Arbitral de Consum, aix com la interposici de denncies i queixes davant els organismes competents; d'elevar, a instncies de les parts interessades, sollicitud de dictamen o, si escau, d'arbitratge a l'rgan corresponent, acompanyant a la citada sollicitud informaci completa i detallada de la qesti; realitzar jornades formatives dirigides a la ciutadania; o facilitar als consumidors les dades referents al registre i autoritzaci dels productes o serveis posats en el mercat.

Quan finalitze l'estat d'alarma, l'horari d'atenci presencial a la ciutadania de l'OMIC ser dimarts de 16.30 a 18.30 hores i dijous i divendres de 9.30 a 13.15 hores.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana