Onda: L'Ajuntament d'Onda refora les mesures internes per a garantir la igualtat real entre el funcionariat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195818_121517/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 24-06-2020
L'Ajuntament d'Onda refora les mesures internes per a garantir la igualtat real entre el funcionariat

La Comissi d'Igualtat de l'Ajuntament d'Onda s'ha reunit aquest mat, de manera telemtica, per a revisar la implantaci de l'II Pla d'Igualtat 2018-2022 i, al seu torn, proposar millores i reforar les mesures internes que garantisquen la igualtat real entre els/as treballadors/as i previnguen l'assetjament sexual i per ra de sexe.

Aix, les/us integrants de la Comissi, presidida per la regidora d'Igualtat, Elena Albalat, i formada per tcnics/as municipals d'igualtat, educaci, personal i prevenci de riscos laborals aix com representants dels sindicats, han acordat mantindre reunions amb els/as responsables de cada departament per a sumar propostes al Pla d'Igualtat i, aix mateix, actualitzar el protocol d'assetjament sexual laboral i per ra de sexe, elaborat en 2014, amb la finalitat de garantir una major objectivitat i privacitat a les parts implicades.

D'altra banda, tamb s'incorporar formaci especfica i homologada sobre igualtat de gnere en el curs bsic de prevenci de riscos laborals que han de realitzar obligatriament els funcionaris i funcionries.

Finalment, es revisar la Guia de llenguatge inclusiu, ja editada, i es realitzar una formaci especfica als treballadors i treballadores.

Sobre aquest tema, Albalat ha assenyalat que si volem conscienciar a la societat sobre la igualtat real els primers que hem de donar exemple som les administracions pbliques. Tenim l'obligaci d'analitzar, dissenyar i promoure aquelles poltiques que ens encaminen cap a una societat ms justa i ajuden a conscienciar sobre la xacra de la violncia de gnere i les desigualtats per ra de sexe.

Lluita per la igualtat
Cal recordar que des de la regidoria d'Igualtat s'ofereix a la ciutadania atenci personal, assessorament i activitats de tota mena encaminades a garantir la igualtat en diferents esferes de la vida pblica i privada a travs de tallers, conferncies o manifestacions artstiques i de desenvolupament personal. A ms, el departament gestiona l'atenci a les dones vctimes de violncia de gnere amb la collaboraci de l'Estat en el sistema de seguiment integral i estimaci del risc de les vctimes. Sense oblidar la important tasca de prevenci d'actituds violentes en la societat i les campanyes de conscienciaci dona Segura que es duen a terme durant tot l'any, com els senyals en centres educatius, els passos per als vianants amb missatges o el bot del pnic ONDA SOS que ja l'han descarregat prop de 500 *ondenses/as.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana