Onda: Gasc acusa Educaci de 'responsabilitzar al collectiu d'infermeria de possibles contagis en els centres escolars'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196276_121919/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 16-09-2020
Gasc acusa Educaci de 'responsabilitzar al collectiu d'infermeria de possibles contagis en els centres escolars'

La portaveu d'Educaci del Grup Popular, Beatriz Gasc, ha assenyalat que assenyalat que s una temeritat responsabilitzar al collectiu d'infermeria de possibles contagis en els centres escolars com fa Educaci.

Gasc ha denunciat aix la prohibici expressa de la Conselleria d'Educaci d'accs als collegis a les infermeres escolars contractades per diferents ajuntaments per a prestar els seus serveis.

Per a la diputada popular, prohibir a les infermeres accedir als collegis s una nova *cacicada de Puig. Exigim una rectificaci immediata per part d'Educaci, amb una instrucci desdient les ordres del director territorial en les quals diu expressament que les infermeres poden ser qui contagie.

Aix mateix, Gasc ha indicat que s lamentable que des del Consell no dubten mentir quan tenim la prova. El Consell fa de la mentida una eina habitual per a tapar les seues vergonyes. Si tant de problema hi ha, que dicten noves instruccions i implanten la infermeria escolar d'una vegada.

La infermeria escolar s un model til per a previndre el *Covid, una cosa necessria i que hauria de ser prioritari. Que no vulguen invertir i posar-ho en marxa s un endarreriment, per que damunt boicotegen als ajuntaments que el faciliten s vergonys, en un atac evident als municipis. Per a netejar els centres, construir collegis o rastrejar els brots sn vlids, per per a fer *PCR o contractar infermers no.

Beatriz Gasc ha recordat que el PP va implantar la infermeria escolar en els Collegis d'Educaci Especial amb ms de huitanta professionals. En aquests moments, la comunitat educativa est farta de tanta improvisaci i confusi en Educaci, allunyat dels problemes reals dels centres. Comencen a donar-se casos positius en molts centres i hi ha molts dubtes entre els equips docents als quals la Conselleria no dona cap resposta. Continua havent-hi moltes qestions en l'aire que deixen als docents en situaci d'incertesa i que, amb la presncia d'un professional de la salut en el centre, es resoldrien sense major problema.

Gasc ha assenyalat que des del mes d'abril venim demanant test massius i peridics i la presncia de la infermeria escolar. En lloc de donar solucions, eines i seguretat es dediquen a prohibir i intentar obstaculitzar la labor d'aquells que intenten posar solucions.

Finalment, la diputada popular ha assenyalat que Marz i Puig semblen dos pirmans que, en lloc de facilitar mitjans per a evitar el foc, limiten els mitjans per a apagar-lo i abandonen a la seua sort als docents. Veiem falta de previsi, desajustaments, mentides, decisions unilaterals, absncia de test i se segueix sense garantir la seguretat dels docents ni es donen instruccions clares. Est en joc la salut dels valencians i no s un tema que s'haja de prendre de broma.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana