Onda: Onda Inserida aconsegueix ocupaci en el sector cermic al 70% dels alumnes del curs de premses i forns


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197969_123349/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 17-05-2021
Onda Inserida aconsegueix ocupaci en el sector cermic al 70% dels alumnes del curs de premses i forns

El programa formatiu Onda Inserida, impulsat pel govern municipal, continua generant noves oportunitats laborals als ondencs. En aquesta ocasi, el 70% dels alumnes del curs de premses i forns cermics han aconseguit una ocupaci desprs de superar amb xit la formaci, que inclou prctiques en empreses locals com a Falc Cermiques. Aix, la taulellera ha decidit contractar set dels deu ondencs que estan finalitzant el curs, sent la majoria dones. No obstant aix, es preveu la futura inserci de ms alumnes en les prximes setmanes.

El regidor d'Hisenda i Ocupaci, Salvador Aguilella, ha pogut comprovar de primera m el bon funcionament d'aquest programa en les installacions de Falc Cermiques, on ha destacat que "l'xit d'aquesta iniciativa passa per formar als *ondenses i alinear el seu talent amb la demanda laboral real de les nostres empreses, la qual cosa provoca un alt percentatge d'inserci. Continuem treballant per oferir als vens les millors eines per a potenciar ocupaci de qualitat i estable".

Cal recordar que el mes de mar passat el consistori llanava el pioner projecte d'especialitzaci en el sector cermic, a causa de la importncia que abasta la cermica en la zona i com a resposta a les demandes d'empreses a la recerca de treballadors, sobretot en els llocs de forns i premses. Per a aix, es va impulsar un ambicis acord basat en la sinergia administraci-empresa, amb l'objectiu de fomentar ocupacions de qualitat i potenciar l'ocupabilitat i inserci laboral dels *ondenses.

Talent femen
s ressenyable que, en el cas de Falc Cermiques, dels 10 ondencs que realitzen prctiques, 8 sn dones. A ms, l'empresa ha decidit incorporar al seu equip, en primera instncia, a quatre dones, encara que s'esperen futures insercions.

Al costat de Falc, altres huit empreses s'han unit al projecte formatiu i d'ocupaci, com sn Peronda Group, Realonda, Keramex, Compacglass, Onix Cermica, Argenta Cermica, Natucer i Azulev Rocersa. Fins hui han acollit a 31 vens i venes per a realitzar prctiques en els seus centres durant tres setmanes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana