Onda: La FEMP reconeix l'estratègia de desenvolupament sostenible Onda 2030 com a exemple nacional


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/8/211552_133691/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 08-08-2023
La FEMP reconeix l'estratègia de desenvolupament sostenible Onda 2030 com a exemple nacional

Onda s'ha destacat com un clar exemple de compromís amb l'Agenda 2030, demostrant la seua determinació en la implementació d'accions per a contribuir a la sostenibilitat global. La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha reconegut els esforços d'Onda en aquest àmbit, fins al punt de presentar la seua estratègia de desenvolupament sostenible, Onda 2030, com a model a seguir a nivell nacional.

Entre els projectes destacats dutos a terme per l'Ajuntament d'Onda es troben iniciatives com els horts intergeneracionals, el bosc olímpic, la implementació de transport ecològic per als funcionaris municipals, la instal·lació de mobiliari urbà fabricat amb taps reciclats, l'adopció de sistemes de reg intel·ligent, la creació d'un 'pulmó verd' i l'ambiciós pla per a convertir l'Ajuntament en un espai neutre en emissions per a l'any 2030.

Amb aquestes accions, l'Ajuntament d'Onda reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat local i global, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i servint d'inspiració per a altres municipis i territoris que busquen contribuir positivament al futur del planeta.

En aquest sentit, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat que 'Onda 2030 no és només un projecte de l'Ajuntament, és un compromís de tota la ciutadania per a deixar una ciutat millor a les pròximes generacions perquè tenim clar que només així, sumant esforços i cooperant, farem d'Onda un lloc més just, més sostenible i del qual sentir-nos més orgullosos'.

El Consell Informatiu Onda 2030 és una mostra d'aquest compromís, sent un òrgan creat en el marc de l'Agenda 2030 per a promoure la comunicació i col·laboració entre l'Ajuntament i la ciutadania. És una eina fonamental per a fomentar la participació ciutadana i mantenir a la població informada sobre els avenços en matèria de desenvolupament sostenible.

Dins d'aquest consell participen diverses associacions locals que representen diferents sectors econòmics, com ara l'associació Riu - Sec, SAMVO o el Club Handbol d'Onda. A més, entitats públiques com el Centre de Salut i els Centres Educatius del municipi també formen part d'aquesta iniciativa, juntament amb representants polítics de tots els partits amb representació, tècnics municipals d'àrees clau com ara innovació i serveis socials, i actors del sector privat com els Venedors del Mercat Municipal i Peixateria d'Onda o MAINCER.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana