Orpesa: Orpesa demana destinar tot el romanent de 2019 a mesures contra el Covid-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195122_120897/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 20-04-2020
Orpesa demana destinar tot el romanent de 2019 a mesures contra el Covid-19

L'Ajuntament d'Orpesa s'ha adherit a la declaraci institucional realitzada per la Federaci Espanyola de Municipis i Provncies (*FEMP) en la qual reclama al Govern central, entre altres mesures, que els consistoris puguen utilitzar el 100% del romanent per a la reactivaci econmica i el foment de l's del municipi. En el cas d'Oropesa, aqueix supervit s de 26 milions d'euros, segons ha indicat l'alcaldessa, Mara Jimnez.

La primera edil ha declarat que estem vivint una situaci d'excepcionalitat i, per aix, reclamem al Govern mesures extraordinries, com la flexibilitzaci de la regla de la despesa, i ha afegit que, en aquests moments tan durs, aqueixos diners sn necessaris per a adoptar iniciatives que permeten reconstruir el municipi.

Malgrat que Oropesa t una situaci financera favorable i folgada, la legislaci actual -la denominada llei Montoro- obliga els ajuntaments a destinar els fons del romanent a la reducci del deute municipal amb els bancs, per Jimnez ha ressaltat que donades les circumstncies caldria ser flexibles i poder utilitzar el supervit a qualsevol mena d'actuaci per a lluitar contra el *coronavirus.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha considerat que "ha de predominar l'atenci i l'ajuda als collectius i persones que amb ms duresa patiran les conseqncies de la pandmia en el pla econmic, per damunt d'altres qestions com la reducci del deute bancari de les administracions locals. Aix ltim, ha indicat, pot escometre's ms endavant, mentre que l'ajuda a les persones afectades s necessria de manera imminent".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana