Orpesa: Orpesa de Mar acomiada els actes en honor a la seva patrona amb l'espectacle de Nit pacincia 'Resilincia'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196442_122061/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/10/196442_122061/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 13-10-2020
Orpesa de Mar acomiada els actes en honor a la seva patrona amb l'espectacle de Nit pacincia 'Resilincia'

Orpesa ha acomiadat aquest dilluns, 12 octubre, els actes dedicats a la seua patrona, la Verge de la Pacincia. Uns festejos que enguany han tingut un carcter del tot atpic a causa de la pandmia provocada per la Covid-19 i que, com no podia ser d'una altra forma, han comptat amb un estricte protocol de mesures de seguretat amb les quals s'ha garantit la salut de vens i visitants.

Aix ho ha confirmat l'alcaldessa, Mara Jimnez, qui ha recalcat la ferma aposta del consistori per la cultura i les tradicions locals: Sabem que aquesta edici de festejos patronals ha tingut un carcter molt diferent al del passat any; no obstant aix, i grcies a les mesures de seguretat adoptades i als aforaments limitats en cadascun dels esdeveniments celebrats, hem aconseguit poder dur a terme alguns dels actes previstos i adaptat uns altres a la nova normalitat.

Per part seua, la regidora de Festes, Jennifer Casa, ha destacat el gran xit d'aquesta edici, malgrat celebrar-la en les circumstncies en les quals ens trobem, aix com l'absncia d'incidncies. El pblic ha gaudit d'un variat cartell amb *tardeos, concerts, balls, musicals infantils i esdeveniments tan tradicionals com l'ofrena, que enguany es va realitzar a l'esglsia de Sant Jaume, o el septenari, afig la *muncipe, qui espera que el prxim 2021 puguem celebrar les nostres festes com ho fiem anys anteriors, si la situaci ens ho permet.

Espectacle final
Amb tot, els oropesins i oropesines van acomiadar aquest dilluns les festes en honor a la Verge de la Pacincia amb la II Nit de Pacincia titulada Resilincia, un espectacle multidisciplinari de la Fam Teatre en la qual els jocs de llums, acolorides projeccions, l'art escnic i un piromusical de la pirotcnia Pearroja van servir per a recordar la histria d'Orpesa i tancar aquesta edici en gran.


La Escola de Danses d'Orpesa recupera la tradici valenciana

D'altra banda, assenyalar que la plaa Major va acollir aquest dilluns un espectacle de dansa protagonitzat per la *Escola de Danses d'Orpesa, en la qual els seus integrants van sorprendre el pblic amb variades peces amb les quals van recuperar la tradici valenciana. El grup local va estar acompanyat sobre l'escenari de la rondalla del Grup Castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana