Orpesa: Puig subratlla que 'Estiu Destral 2021' situa a les persones joves com a protagonistes de la recuperaci i ajudar a consolidar la imatge de la Comunitat com a dest segur


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/5_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/6_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/7_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198124_123478/8_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 09-06-2021
Puig subratlla que 'Estiu Destral 2021' situa a les persones joves com a protagonistes de la recuperaci i ajudar a consolidar la imatge de la Comunitat com a dest segur

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el programa 'Estiu Destral 2021', que permetr la contractaci de 1.000 auxiliars d'informaci d'entre 18 i 30 anys a les platges de la Comunitat Valenciana, situa a les persones joves com a protagonistes de la recuperaci en una iniciativa nica enguany a Espanya que ajudar a consolidar la imatge de la Comunitat com a dest segur.

El president de la Generalitat ha realitzat aquestes declaracions durant la seua participaci a Orpesa en la presentaci del dispositiu de seguretat i salut pblica de la campanya d'estiu a alcaldesses i alcaldes de municipis costaners, un acte en el qual tamb han participat la consellera de Justcia, Interior i Administraci Pblica, Gabriela Bravo, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, Rafa Climent.

Puig ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ha fet un "gran esfor" de contenci de la pandmia que l'ha convertida en "un dels territoris ms segurs de la UE", i ha subratllat que ara correspon la reactivaci econmica i social de la Comunitat Valenciana, i tamb la seua recuperaci emocional.

"s el moment dels joves, i hem d'estar segurs que no els fallarem", ha indicat el president, per a qui les institucions han de posar tot la seua obstinaci a donar-los una "oportunitat", que s tamb "la del futur de la Comunitat.

A ms, el *president, que ha emfatitzat que la Comunitat Valenciana s l'nica autonomia que enguany continuar amb el programa de contractaci de joves a les platges, ha reiterat el seu "agrament profund" a la poblaci juvenil, pel seu "extraordinari comportament" en el compliment de les mesures sanitries.

Puig ha destacat, d'altra banda, la "mirada municipalista"de la iniciativa, que es veu accentuada enguany amb les novetats introdudes, ja que seran els propis ajuntaments els que realitzen aqueixa contractaci. Referent a aix, ha indicat que el Consell mant una "estratgia clara" en favor de la "aliana amb el municipalisme", des del convenciment que s "indestructible".

"Hem salvat l'important i ho hem fet junts", ha dit Puig, que considera clau desenvolupar iniciatives amb els ajuntaments que contribusquen al fet que el sector turstic puga actuar de "locomotora de la recuperaci".

"Referent per a Espanya"
Per part seua, Gabriela Bravo, ha manifestat que la contractaci de joves com a auxiliars a les platges constitueix un "referent per a Espanya" com a nica comunitat que continua contractant joves en la seua aposta per un "estiu segur".

La consellera de Justcia, Interior i Administraci Pblica ha ressaltat tamb que la nova forma de contractaci directa per part dels ajuntaments permet que els consistoris *territorialicen el servei i puguen contractar, a diferncia del passat any, a joves de les seues comarques.

A ms, la titular d'Interior tamb ha subratllat que els i les joves auxiliars compliran una triple funci, ja que, a ms que vetlar pel compliment de la normativa sanitria, oferiran informaci turstica i collaboraran amb Creu Roja i l'1.1.2 per a evitar ofegaments.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball ha subratllat l'"excellent collaboraci" amb els ajuntaments per a desenvolupar aquesta iniciativa, que ofereix "oportunitats"a joves sense ocupaci i permet sumar serveis-

Sinergies entre *Labora i els consistoris
"Ja s habitual aquest tipus de sinergies entre *Labora i els consistoris valencians", ha assenyalat Rafa Climent, i, per aix, que ha agrat als ajuntaments la seua implicaci en aquesta iniciativa.

A ms, s'ha referit als "bons resultats" que el treball conjunt amb les entitats locals est aportant per al desenvolupament de programes "com el *Emcuju o el *Empuju del *Avalem *Joves, el *Avalem *Experincia, l'Emergeix, el *Emcold, el *Ecovid i els tallers d'ocupaci o les escoles d'ocupaci '*Et *Formem', entre altres". "El binomi Generalitat i Ajuntaments funciona", ha agregat

Inversi de 4,5 milions d'euros
Com a principal novetat, en '*Estiu Destral 2021' seran els ajuntaments els que contracten directament les persones i la seua selecci ser realitzada per *Labora. Per a aix, la Generalitat atorgar una subvenci directa de 4,5 milions d'euros per als 71 municipis que tenen platja litoral o continental, dels quals 32 es troben a la provncia de Valncia, 19 a Castell i 20 en la d'Alacant.

Aquesta quantitat s susceptible de ser finanada mitjanant fons europeus a crrec de l'Ajuda a la Recuperaci per a la Cohesi i els Territoris d'Europa (*REACT-EU), mitjanant l'Objectiu Especfic *REACT-UE 2.

Respecte de la distribuci del nombre d'auxiliars per municipi ser establida mitjanant criteris objectius, com els quilmetres de platja, el nombre de places hoteleres o els serveis amb els quals compten les platges, entre altres, amb un nmero mnim de 2 auxiliars per municipi.

Requisits i funcions
Les persones auxiliars hauran de ser majors de 18 anys i menors de 30 i trobar-se en situaci de desocupaci -es valorar el coneixement d'idiomes-, i els seus contractes es formalitzaran per un perode de 3 mesos, entre l'1 de juny i el 30 de setembre.

Amb carcter general l'equip d'auxiliars realitzar labors d'informaci sobre normativa COVID-19, especialment sobre el control d'accs i aforament de les platges, i vetlar pel compliment de les mesures contingudes en la normativa de Sanitat i de les disposicions recollides en els plans de seguretat i salvament i en els plans de contingncia.

Dins de les seues funcions es troba tamb la d'informar i orientar a les persones usuries que accedisquen a la platja dels avisos i comunicats que es puguen dictar en matria d'emergncies i protecci civil des del Centre de Coordinaci d'Emergncies de la Generalitat, aix com proposar, a travs de l'1.1.2 Comunitat Valenciana, en el cas que es produra una emergncia que no puga ser coberta amb els recursos presents, l'activaci i mobilitzaci de recursos extraordinaris.

Tamb posaran en coneixement del cos de Policia Local del municipi les incidncies o actuacions realitzades durant la jornada laboral; executaran tasques auxiliars d'ajuda o collaboracions amb la direcci del cos de Policia Local o, en el seu cas, dels serveis de turisme dels ajuntaments, collaborant en tot moment, i al seu requeriment, amb els serveis de socors, vigilncia i seguretat presents en l'espai, tot aix sempre amb respecte a les seues capacitats i formaci. En cap cas faran labors de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

Per a poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades rebran un curs i en el qual participaran Emergncies, Sanitat i Turisme, que ser obligatori i oferir les eines necessries per a donar la millor atenci i informaci a les persones usuries de les platges.

Cal destacar que el programa compta amb la implicaci de l'Agncia de Seguretat i Resposta a les Emergncies, dependent de la Conselleria de Justcia, Interior i Administraci Pblica; de *Labora, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible i Sectors Productius; de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica, encarregada d'elaborar la normativa sanitria i el protocol sanitari contra la COVID-19 en platges i, finalment, de Turisme, que collabora amb la formaci de les persones contractades.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana