Orpesa: Orpesa millora la impermeabilitzaci del depsit d'aigua potable El Bomb


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/12/199343_124597/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 25-12-2021
Orpesa millora la impermeabilitzaci del depsit d'aigua potable El Bomb

L'Ajuntament d'Orpesa ha finalitzat les obres d'adequaci i impermeabilitzaci del depsit d'aigua potable El *Bomb, una inversi que ascendeix als 36.000 euros (ms IVA). Aix ho ha anunciat la regidora d'Urbanisme, Mara Jimnez, qui ha destacat que aquesta millora suposa una inversi indispensable per a garantir la continutat del servei de provement a la poblaci.

Per part seua, l'alcaldessa, Araceli de Moya, ha destacat que es tracta d'una acci amb la qual millorem el manteniment d'una installaci municipal. Una iniciativa, afig la primera *edila, que va en la lnia de millorar l'eficincia i eficcia en la gesti dels recursos pblics i que s molt necessria per a poder previndre la filtraci d'aigua.

Els treballs, que han tingut una duraci de quasi un mes, han consistit en l'adequaci de les superfcies del depsit i la installaci d'una capa impermeabilitant en totes les superfcies en contacte amb l'aigua, de manera que s'aconseguisca l'estanquitat del depsit. Cal destacar que el impermeabilitant aplicat est especialment dissenyat per a suportar les caracterstiques de l'aigua dessalada.

Tal com ha explicat Jimnez, en una visita realitzada es va observar el despreniment de capes de *impermeabilizante existent, que era ms acusat en la superfcie de la solera del depsit. La degradaci de les superfcies es va produir, molt probablement, pel canvi de les caracterstiques de la qualitat de l'aigua d'aportaci, avana la *edila. I s que l'aigua dels pous habituals t una elevada concentraci de sals i un carcter incrustant, mentre que l'aigua de la dessaladora t una baixa mineralitzaci i un carcter *desincrustante.

En aquest sentit, cal recordar que l'aigua extreta dels principals pous del servei municipal de provement d'Orpesa es canalitza fins a l'emmagatzematge del *Bomb, format per dos depsits un de 350 m i un altre de 1.000 m de capacitat que connecten amb la canonada principal que proveeix al municipi. Des d'agost de 2019, va comenar a arribar al municipi aigua de la dessaladora de *Acuamed i es va convertir en la principal font de provement, ja que ms del 90% de l'aigua subministrada als usuaris prov de la dessaladora.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana