Plana Alta: CSIF demana mesures per reduir les altes temperatures a la cuina del centre de menors de la Plana Alta


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/7/210036_132751/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/210036_132751/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 12-07-2023
CSIF demana mesures per reduir les altes temperatures a la cuina del centre de menors de la Plana Alta

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha demanat al Consell que prenga mesures per resoldre les greus deficiències que, des de fa tres anys, pateixen estades com la cuina del centre de menors de la Plana Alta. Unes dependències que, a causa de l'estat deficient dels tendals ubicats en l'exterior de la instal·lació i la manca d'un sistema de ventilació adequat, superen en estiu els 40 graus de temperatura quan, segons la normativa, haurien d'estar entre els 14 i els 25 graus, a més de tenir una humitat relativa compresa entre el 30 i el 70%.

Els tendals situats en les finestres de la cuina del centre es troben trencats i en mal estat, la qual cosa impedeix el seu ús i agreuja el problema, especialment en les hores centrals del dia, han indicat des de CSIF. En aquest sentit, des de la central sindical han explicat que a més a més les cuines manquen de dispositius adequats per evitar la concentració de calor i humitat, convertint l'estada en un autèntic forn.

Unes deficiències que, segons CSIF, impedeixen al personal del centre, que atén al voltant d'una vintena de menors, poder desenvolupar de manera adequada les seues funcions, especialment durant els mesos més calorosos de l'any.

Demanem al Consell que actue quant abans per resoldre aquests problemes i, a més de substituir els tendals trencats per uns de nous, prenga mesures per millorar l'eficiència energètica de la instal·lació i reduir les temperatures que, especialment a l'estiu, s'aconsegueixen a l'interior d'aquestes dependències mitjançant la instal·lació de sistemes de ventilació adequats per garantir l'entrada d'aire net i l'evacuació de l'aire viciat, han remarcat des de CSIF.

Així, han insistit que estem parlant d'un centre on resideixen menors, per la qual cosa reclamem que, en lloc de permetre que les solucions per resoldre aquestes problemàtiques es seguisquen ajornant un estiu més, es prioritzin aquestes obres i més tenint en compte que ens trobem ja a mitjans de juliol i en plena ona de calor.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana