Plana Alta: Reunió entre associacions i partits polítics per signar acords en contra dels macroprojectes de plantes fotovoltaiques


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/7/210667_133148/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/210667_133148/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/7/210667_133148/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 21-07-2023
Reunió entre associacions i partits polítics per signar acords en contra dels macroprojectes de plantes fotovoltaiques

Les associacions que lluiten contra els macroprojectes de plantes fotovoltaiques de la Plana Alta i l'Alcalatén s'han reunit amb els principals partits polítics, Compromís-Sumar, PSPV-PSOE i PP, amb l'objectiu de signar acords en contra d'aquests projectes. Tot i que es va intentar contactar amb Vox, no hi va haver resposta per part del partit.

Els candidats de Compromís-Sumar, PSPV-PSOE i Partit Popular han signat els acords proposats per les associacions. Aquests acords es basen en la idea que la implantació d'energies renovables ha de seguir criteris de racionalitat i eficiència, respectant el medi ambient i les activitats socioeconòmiques de les zones afectades.

Les demandes de les associacions eren clares: exigir a les instàncies competents el compliment estricte de la legislació vigent per part de les empreses promotores; legislar de manera que es preservin les economies locals i es permeti la supervivència de les àrees rurals; establir una zonificació i ordenació territorial des de les administracions públiques per determinar les àrees on la implantació d'energies renovables és necessària i té menor impacte en la vida rural; ubicar les centrals generadores d'energia prop de centres de consum; i prioritzar l'autoconsum i l'estalvi energètic.

A més dels acords, els candidats han plantejat diferents propostes i accions a desenvolupar. Carlos Navarro de Compromís-Sumar va proposar la creació d'una Taula contra els macroprojectes fotovoltaiques a la Diputació de Castelló, així com oferir assessorament jurídic i tècnic als afectats i a les associacions. Susana Ros del PSPV-PSOE es va comprometre a complir amb les propostes incorporades en el seu programa electoral i gestionar una reunió amb el secretari d'Estat de Medi Ambient. Alberto Fabra del Partit Popular va acordar revisar els expedients dels macroprojectes fotovoltaics vigents i ordenar el territori per garantir una ubicació coherent i racional d'aquest tipus de projectes.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana