Plana Baixa: El PSPV-PSOE se suma a les mobilitzacions convocades per al dia 18 en defensa del sector citrcola


 
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 14-12-2018
 

L'Executiva del PSPV-PSOE a la Plana Baixa ha fet una crida als seus crrecs pblics, militants i simpatitzants a participar en les mobilitzacions que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat per a el prxim dia 18 de desembre a partir de les 19 hores en els municipis afectats per la crisi de les taronges. Aix ho ha explicat el secretari comarcal del partit, Adrin Sorribes, qui ha recordat que "la Plana Baixa s una de les comarques ms afectades per aquesta problemtica", ra per la qual considera "imprescindible" que "les alcaldedeses, alcaldes, regidores i regidors del Partit Socialista recolzen aquesta justa mobilitzaci". Representants de les executives comarcal, provincial i de Pas assistiran a les diferents convocatries que s'han programat.

Sorribes demana que tot el partit se sume als actes reivindicatius "perqu entre tots hem de donar visibilitat a la situaci per la qual est travessant el camp valenci". Diu que "s una tasca en la qual tenim l'obligaci d'implicar-nos perqu amb la crisi de la citricultura es trenca el necessari equilibri del mercat, els nostres agricultors queden indefensos i moltes famlies perden els recursos que necessita per a poder portar una vida digna".

Considera que per a reconduir la situaci "resulta necessria la intervenci de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya, aix com de la Uni Europea". En aquest sentit, cal recordar que en la seua ltima reuni l'Executiva Provincial del partit va sollicitar una modificaci de l'acord d'associaci econmica signat entre la Uni Europea i sis pasos de l'frica Meridional, entre ells Sud-frica, en el qual es contempla la reducci progressiva, fins a arribar a la seua total desaparici, dels aranzels que s'apliquen a les taronges i a altres productes entre el 16 d'octubre i el 30 de novembre, poca de l'any en la qual a la Plana Baixa es troba immersa en el procs de comercialitzaci". Tamb se sollicitava l'increment dels controls fitosanitaris a les taronges importades des de Sud-frica per a evitar el risc de plagues o malalties.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana