Vall d'alba: Vall d'Alba culmina la primera fase de la remodelaci del complex de les piscines i activa la segona


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197180_122688/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vall d'alba | General | 26-01-2021
Vall d'Alba culmina la primera fase de la remodelaci del complex de les piscines i activa la segona

L'Ajuntament de Vall d'Alba anuncia que ha culminat ja la primera fase de la remodelaci del complex de les piscines municipals, uns treballs que enllaar de manera immediata amb la segona fase del projecte, que acaba de licitar-se, amb l'objectiu que puga estar finalitzada i a la disposici dels *valldalbenses de cara a la temporada estival, sempre en funci del context que permeta la pandmia de *Covid-19.

Aix ho ha anunciat l'alcaldessa de la localitat, Marta Barrachina, qui precisament recorda que el *coronavirus ha obligat a reconfigurar tot el calendari de l'obra, ja que el primer confinament fors de l'any 2020 va retardar el projecte, mentre que ara el consistori, per a evitar possibles demores, la qual cosa ha fet ha sigut agrupar les tres segents fases en una sola.

El *Covid ens imposa canvis i dificultats, per l'Ajuntament de Vall d'Alba no perdr ni una oportunitat al seu abast per a mantindre el seu full de ruta de millora d'infraestructures i de la qualitat de vida dels vens. Aquesta batalla tamb la guanyarem amb treball i capacitat d'adaptaci. I aix ho hem reprogramat tot, perqu els *valldalbenses puguen gaudir del complex dedicat a l'oci i al bany, aix s, sempre que les normes sanitries vigents en aqueixes dates ho permeten, ha subratllat Marta Barrachina, qui recorda que la inversi global final ascendeix a 233.797,59 euros.

La primera fase, ja finalitzada, s'ha centrat en la renovaci del got de la piscina infantil, que arrossegava fugides d'aigua, aix com de tot el paviment cermic perimetral, quart d'installacions, a ms de que s'han installat elements perqu els ms xicotets gaudisquen del bany.

La segona fase, ms ambiciosa, comprn la reducci del got de la piscina gran, a ms de la completa substituci del revestiment cermic, al mateix temps que es construir una mplia escalinata per a afavorir l'accessibilitat a aquesta. L'objecte s adaptar la profunditat del got de la piscina a una forqueta d'entre 100 i 180 centmetres (ara s de 140 a 235 centmetres), complint a ms amb la normativa en matria d'arracades de transici entre cadascuna de les mesures. Tamb s'eliminar per complet la vorada perimetral.

Aix mateix, es dur a terme la platja circumdant. D'altra banda, es collocar en tot el permetre un paviment antilliscant de vora desbordant que, mitjanant sobreeixidor continu enrasat ntegrament amb una canaleta de recollida d'aigua, assegure una correcta recirculaci de l'aigua. Per a aix es construiran gots de compensaci.

Aprofitant la renovaci, el projecte que impulsa l'Ajuntament de Vall d'Alba contempla la substituci integral de tot el sistema de depuraci, que a partir d'ara ser independent per a cadascuna de les piscines amb la finalitat de millorar l'eficcia, tant en el tractament i depuraci de l'aigua com en l'estalvi energtic que el procs requereix.

A ms, el sistema de filtraci disposar d'un equip de control i regulaci automtic per al mesurament de parmetres de pH i Clor lliure, per la qual cosa el dosatge s'ajustar en temps real a les necessitats de la piscina, aconseguint amb aix mantindre sempre les condicions ptimes i reduir al mnim exigible el consum de productes.

Finalment, es preveu la installaci d'un sistema d'electrlisi salina, els principals avantatges de la qual sn que no s necessari emmagatzemar, manipular ni dosar cap compost qumic, aportant una major seguretat. En aquest cas, la matria primera d'emmagatzematge s la sal comuna; i al mateix temps, la incorporaci de sistemes d'electrlisi salina suposen estalvis nets en els costos d'explotaci de l'ordre del 50-60% respecte sistemes tradicionals.

La remodelaci del complex de les piscines municipals s, quantitativament el projecte ms important que el consistori escometr en el present 2021, no sols per l'import de l'obra, sin tamb per l'abast que tindr entre els vens, ja que l'actual recinte presenta moltes deficincies, que mancant l'ltima fase que afectar vestuaris i cafeteria, quedaran completament esmenades. A partir d'aqueix moment, per fi s'adaptaran a la normativa vigent, i es millorar la higiene, la seguretat i l'eficincia energtica, convertint-se en una renovada zona d'esbarjo, entreteniment i esport a Vall d'Alba, ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana