Vall d'alba: Vall d'Alba ja té tot llest per a començar a construir l'ecoparc


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/11/202908_127870/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vall d'alba | General | 22-11-2022
Vall d'Alba ja té tot llest per a començar a construir l'ecoparc

Tot llest perquè comencen els treballs de construcció de l'ecoparc de Vall d'Alba, el que serà el primer punt net per al reciclatge de residus domèstics i estris. L'Ajuntament acaba d'adjudicar el projecte a l'empresa Juan José Sánchez López SA (Jujosa) per un import de 172.060,79 euros, IVA inclòs, la més avantatjosa d'entre les cinc ofertes presentades, per la qual cosa suposa uns 14.000 euros per davall del cost de licitació. El termini és de dos mesos.

El recinte es construirà en una parcel·la municipal del Polígon Industrial Mario Nebot i “és l'aposta de l'equip de govern municipal per a fomentar el reciclatge i la posada en valor dels residus domèstics i estris per part dels ciutadans, una estratègia que, amb aquesta infraestructura, completarà a les accions que ja s'estaven duent a terme fins hui en aquest mateix sentit”, ha subratllat l'alcaldessa de Vall d'Alba, Marta Barrachina.

L'ecoparc es localitzarà en una parcel·la de 1.728 metres quadrats, amb possibilitats perquè en un futur, i si així ho requereix la demanda per part dels usuaris, puga ampliar la seua capacitat. Ara, en la fase inicial primera, s'ocuparan 1.200 metres quadrats del solar, que donaran cabuda a 8 contenidors metàl·lics de caixa oberta d'11 m³ de volum, unes estructures que s'aniran ampliant i completant successivament.

Els treballs comprenen el clos i tancament perimetral del recinte, al qual s'accedirà amb una porta adaptada per a permetre l'accés dels vehicles pesants, una zona de recepció amb vestuari accessible i lavabo en l'entrada de la instal·lació, una àrea central de contenidors metàl·lics voluminosos i on situar els contenidors i una zona perimetral enjardinada dotada de reg. Els treballs es completaran amb la dotació del Punt Net d'una xarxa d'aigua de neteja i manteniment i proveïment, una instal·lació elèctrica i enllumenat viari i la instal·lació de telecomunicacions.

Per a la segona fase es construirà el vial interior circular de circulació de vehicles d'usuaris de 4 metres que permeta agilitzar les operacions de depòsit de residus en contenidors per part dels usuaris. També s'elevarà el vial per a facilitar als usuaris depositar residus en els contenidors i una zona ensostrada metàl·lica per a l'emmagatzematge de residus especials

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana