Vila-real: Benlloch lamenta les pressions per totes dues parts en la soluci a una qesti complexa com les tasques


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 29-11-2019
 

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha lamentat les declaracions realitzades ahir pels propietaris de locals del carrer del Pare Molina coneguts com a les tasques-, en les quals amenacen a l'executiu local amb presentar una denncia. El primer edil reitera que el govern municipal no acceptar pressions d'un costat ni d'un altre i que es continua avanant en un proposta per a donar eixida a una situaci nova i complexa. Per a aix, l'Ajuntament ha contractat un advocat extern, amb l'objectiu de despolititzar la qesti i arribar a la millor soluci jurdica.
s absolutament fals que hagem donat cap ordre per a multar o no en la zona, com assenyalen els propietaris; la Policia Local actua sempre amb el seu propi criteri tcnic i policial. Estem a punt de tindre enllestida una proposta que puga ser presentada a les parts. Es tracta d'un problema complex, que no pot solucionar-se, ni seria just fer-ho, posant-nos al costat d'una part. Per contra, hem d'aconseguir l'equilibri entre els drets dels locals i els seus clients i els dels vens. Lamentablement, tal com s'est actuant per totes dues parts no s el cam, assenyala Benlloch, qui veu intolerables les pressions amb denncies i amenaces. Tothom t dret a acudir a defensar els seus drets davant la instncia que considere, inclosa la penal, per tamb han de mesurar b les conseqncies, agrega.
L'alcalde recorda que les tasques van ser regulades amb un decret datat l'11 d'abril de 2018, seguint les recomanacions d'informes tcnics, en el qual es van establir una srie de mesures que no s'han complit, ja que la resoluci va ser recorreguda pels locals i es troba en aquests moments pendent de resoluci judicial. Per aquest motiu, l'Ajuntament no ha procedit a exigir aquestes mesures, per responsabilitat i per prudncia, perqu els locals han demanat una suspensi del decret fins que es resolga el recurs, ja que, si desprs el jutjat anulla alguna dels mesures d'aquell decret, el mal als locals seria de costosa reparaci i el consistori podria ser condemnat a indemnitzar els danys i perjudicis, detalla.
Amb aquesta qesti pendent, tenint en compte que acabem de declarar davant el jutjat per possibles responsabilitats personals i sabent que hi ha nomenat un advocat que est treballant en la comissi tcnica constituda el passat 25 de mar, la pressi que s'est exercint per totes dues parts sobre l'Ajuntament no s comprensible ni tolerable, afirma Benlloch, qui incideix en qu el consistori ha de vetlar per la millor convivncia i equilibri entre els drets de tots. Aix no s un tema poltic. No es discuteix que aquest tipus d'activitats puguen existir i siga desitjable que tinguen cabuda en un projecte de ciutat viva i dinmica com Vila-real, que genere oportunitats, progrs i economia. Per contra, la soluci ha de ser tcnica i jurdica; aix s el que han d'entendre totes les parts, puntualitza.
Des del principi, els tcnics municipals han aconsellat solucions tcniques i legals acordades entre les parts i s el que estem intentant, amb els instruments que tenem i que tenim i amb les noves oportunitats que s'obrin; mai hi ha hagut cap ordre per part d'alcaldia ni de la Regidoria de Seguretat Ciutadana per a multar ni per a deixar de fer-ho, agrega l'alcalde. Esperem que el sentit com s'impose en un problema complex que no t solucions senzilles. Hi haur dileg, com sempre ha hagut en aquest equip de govern, per a aconseguir els equilibris necessaris en el nostre projecte de ciutat, vetlant sempre per l'inters general al marge d'interessos particulars, afegeix. Aquest dileg, matisa l'alcalde, s'est produint en aquest moment en un mbit tcnic; ser amb els poltics quan tinguem una proposta slida amb tots els informes favorables que puga ser discutida o millorada, conclou.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana