Vila-real: Serveis Pblics aplica un pla de millora contnua en la Ciutat Esportiva Municipal amb noves tecnologies, estalvi energtic i impuls del recinte com a espai per a esdeveniments


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192568_118686/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192568_118686/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192568_118686/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192568_118686/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-01-2020
Serveis Pblics aplica un pla de millora contnua en la Ciutat Esportiva Municipal amb noves tecnologies, estalvi energtic i impuls del recinte com a espai per a esdeveniments

La Regidoria de Serveis Pblics de l'Ajuntament de Vila-real treballa en un pla de millora contnua en la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) que ha perms desenvolupar i programar actuacions d'estalvi energtic i aplicaci de noves tecnologies, aix com un altre tipus de serveis que facen compatible l's esportiu d'aquest espai amb la realitzaci d'una altra mena d'esdeveniments en les zones enjardinades i de passeig de les installacions.
L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha visitat hui la CEM acompanyat pel regidor de l'rea, Francisco Valverde, i responsables de Serveis Pblics Vila-real (SPV) com a part de la jornada de treball emmarcada en el nou pla de proximitat de serveis administratius impulsat per l'equip de govern. L'alcalde ha recordat que amb els seus ms de 40.000 metres quadrats de superfcie esportiva i enjardinada, la CEM s la zona verda ms gran de Vila-real, exceptuant el Termet i un espai amb un gran potencial que volem continuar millorant per al seu s com un lloc de convivncia.
En aquest sentit, Benlloch ha anunciat algunes de les accions que s'han realitzat i unes altres que estan en projecte dins del pla de millora contnua de la CEM. D'una banda, SPV, en collaboraci amb la Regidoria d'Esports, treballa per a habilitar una infraestructura de serveis (clavegueram, installaci elctrica i tecnolgica,) permanent amb l'objectiu de facilitar la realitzaci d'esdeveniments en el passeig interior que travessa el recinte. Aquest any passat ja vam celebrar ac la Fira d'Abril i va ser tot un xit, per la qual cosa ens hem posat a treballar perqu aquesta zona compte amb tots els serveis necessaris per a albergar fires o esdeveniments que s'adapten a les caracterstiques del recinte, ha detallat el primer edil.
Aix mateix, Benlloch ha apuntat que des de la seua obertura tamb s'han realitzat actuacions d'estalvi energtic, tant en l'enllumenat per a incorporar lluminries d'ltima generaci com en la font, que durant un temps va estar tancada per diferents problemes relacionats amb l's d'energia per que hem reobert i el manteniment de la qual tamb s'inclour a partir d'ara en el nou contracte que SPV ha licitat per a la conservaci de totes les fonts de la ciutat.
Finalment, una de les accions ms potents, segons ha explicat l'alcalde, que es dur a terme en els prxims dies ser una prova pilot per part d'una empresa collaboradora del SPV que consistir a aprofitar el cablejat elctric de la CEM per al seu s com a tecnologia de la comunicaci de manera que a travs d'una aplicaci es podr controlar la intensitat de les lluminries, el consum, actuar amb major rapidesa en cas d'avaries, etc.. Una experincia que refora l'aposta de Vila-real per l'aplicaci de noves tecnologies i que ens podria situar com una ciutat referent en aquesta mena de proves pilot, ha recalcat l'alcalde.
Cal recordar que la visita a la CEM forma part del pla de proximitat de serveis administratius que s'ha iniciat hui amb la jornada de treball amb els responsables de Serveis Pblics, en la qual hem fet un reps en totes les rees per a millorar, hem aportat idees i ms endavant ens examinarem per a veure si hem superat tots els reptes marcats, ha explicat el regidor de l'rea Francisco Valverde.
L'alcalde ha avanat que el calendari de visites continuar amb Serveis Socials, Esports i Economia, delegacions que representen el 80% del pressupost municipal, i que el pla de proximitat es traduir en dues reunions anuals fixes, una a l'inici de l'any per a marcar objectius i una altra a final d'any per a avaluar resultats i apuntar projectes de cara al nou pressupost.
s evident que jo mantinc una coordinaci i contacte permanents amb totes les regidories per ara he volgut reprendre aquestes accions de proximitat desprs de dos anys en qu, a causa dels processos electorals que hem encadenat, especialment a nivell nacional, ens hem vist obligats a aparcar aquestes iniciatives per l'obsessi d'alguns partits de confondre-ho amb electoralisme i de presentar denncies davant la Junta Electoral, ha concls el primer edil.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana