Vila-real: Vila-real incorpora per primera vegada laparcament en espiga per a millorar la seguretat i crear noves places al carrer Cord


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 25-01-2020
 

El departament que dirigeix l'edil Emilio M. Obiol reordena l'estacionament en aquest vial amb un projecte que optimitzar l'espai creant ms de 130 places per a turismes, motocicletes, bicis i vehicles de persones amb mobilitat reduda

L'rea de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real reordenar l'aparcament al carrer Cord incorporant per primera vegada el sistema de bateria invertida o espiga amb l'objectiu de dotar de major seguretat i millorar la circulaci en aquest transitat viari, que es troba en l'rea d'influncia de diversos centres educatius i dotacions sociosanitries i esportives. El projecte dissenyat pel departament que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol contempla la creaci de ms de 130 places en tot el vial -combinant l'aparcament en cord i en espiga- per a turismes, motocicletes, bicicletes i vehicles de persones amb mobilitat reduda (PMR).
Amb aquesta actuaci escometem una nova fase del pla d'aparcaments que t com a objectius incrementar la seguretat en les zones d'estacionament, guanyar places i distribuir els espais dedicats a prquing de manera homognia per la ciutat, explica Obiol, qui afig que les actuacions realitzades fins ara i programades per al futur persegueixen, aix mateix, incrementar la seguretat per a conductors i vianants i augmentar les reserves d'estacionament per a motocicletes, bicicletes i PMR, fomentant una mobilitat ms inclusiva i sostenible.
La reordenaci d'estacionament al carrer Cord comenar a principis d'aquest prxim mes de febrer. El projecte contempla mantindre els dos carrils de circulaci en un nic sentit en el tram des de l'encreuament del carrer Ermita fins al carrer Cronista Traver, per a assegurar la fludesa del trnsit en aquest punt. Des de l'encreuament del carrer Cronista Traver fins a la rotonda que connecta amb la carretera d'Onda, es delimitar un nic carril de circulaci per a acabar amb la indefinici actual que provoca estacionaments en doble fila, aix com altres problemes relacionats amb l'excs de velocitat, tal com apunten des de l'rea de Mobilitat. La soluci dissenyada pels tcnics municipals combina l'estacionament en espiga i cord a un costat i a l'altre del carrer per a optimitzar l'espai disponible i donar major seguretat a conductors i vianants. En total, es preveu habilitar al voltant de 90 places d'aparcament en bateria invertida o espiga i entre 40 i 50 places en cord. Les places per a motocicletes, bicicletes i PMR es concentraran sobretot en el tram des del carrer Ermita fins a Cronista Traver.
Respecte al sistema de bateria invertida o espiga, des de l'rea de Mobilitat assenyalen els avantatges que presenta i que han portat a nombroses ciutats a incorporar-ho en les seues rees d'aparcament. Aix, expliquen que es tracta d'un sistema ms segur d'estacionament: el conductor ha d'estacionar en bateria marxa arrere, de manera que s'eliminen angles morts de visibilitat en eixir en el sentit de la marxa, la qual cosa redueix accidents i atropellaments. Tamb suposa un estalvi del 10% en la superfcie d'aparcament, facilita la crrega i descrrega en la vorera i ofereix major seguretat als passatgers del vehicle a l'hora d'eixir d'aquest. Incorporem per primera vegada aquest sistema d'estacionament no sols per a optimitzar l'espai sin especialment per a aconseguir una millora de la seguretat en un vial com el carrer Cord que vertebra una rea amb molta circulaci de vehicles en la qual comptem amb diversos centres educatius, un centre de salut, installacions sociosanitries com el centre ocupacional i la residncia, a ms de l'Estadi de la Cermica i altres zones esportives, conclou el regidor de Mobilitat, qui avana a ms que el seu departament est treballant tamb en un dels projectes demandats en els pressupostos participatius com s la millora de l'aparcament del centre de salut de la Bvila.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana