Vila-real: Vila-real suma una nova installaci esportiva amb la piscina Aiguasalut que es destinar a programes de salut i millora de la qualitat de vida en collaboraci amb l'Hospital de la Plana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193347_119371/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193347_119371/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193347_119371/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-02-2020
Vila-real suma una nova installaci esportiva amb la piscina Aiguasalut que es destinar a programes de salut i millora de la qualitat de vida en collaboraci amb l'Hospital de la Plana

La ciutat de Vila-real suma una nova installaci esportiva amb la piscina i centre esportiu Aiguasalut que passar a formar part de la xarxa del Servei Municipal dEsports (SME) com un espai dedicat sobretot a activitats i programes de salut i millora de la qualitat de vida impulsats en collaboraci amb l'Hospital de la Plana. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha visitat hui aquest recinte de 1.500 metres quadrats situat en l'avinguda Alemanya que compta amb una piscina coberta de 18 metres i diverses sales per a activitats esportives.
Benlloch, qui ha estat acompanyat pel regidor d'Esports, Javier Serralvo, el cap del Servei Municipal dEsports, Jos Ramn Cantavella, i tcnics del departament, ha anunciat que l'Ajuntament est ja en disposici de signar l'arrendament d'aquestes installacions per un perode de 8 anys per a realitzar diferents activitats esportives i tamb posar-les a la disposici de l'Hospital de la Plana amb l'objectiu que siga un laboratori de les possibilitats que t la sanitat per a utilitzar l'aigua i l'esport per a millorar la qualitat de vida, curar patologies i afavorir l'envelliment actiu.
El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha assegurat que amb la incorporaci d'aquest recinte, completem la xarxa d'installacions aqutiques, de manera que ens permetr distribuir els usos. Aix, la piscina Yurema Requena es destinar principalment als socis del SME, que ja sumen 8.000, la piscina del Centre de Tecnificaci Esportiva s'utilitzar principalment pels clubs i la nova piscina Aiguasalut s'orientar als programes esportius vinculats a la salut.
L'alcalde ha incidit en el carcter innovador d'aquest projecte que dna resposta a alguna cosa que els ajuntaments no han fet fins ara: utilitzar l'aigua per a la salut i ha recordat que des de lSME ja s'han impulsat programes d'aquesta mena de manera puntual per ara farem un salt ms important. Sobre aquest tema, Jos Ramn Cantavella ha corroborat que en lSME ja comptem amb activitats dedicades a persones amb patologies especfiques com a fibromilgia, esclerosi mltiple, persones que han patit un cncer, per aquesta installaci ens permetr generar nous programes per a activitats concretes de la m de l'Hospital de la Plana.
A ms, Benlloch ha subratllat que l'obertura d'aquesta nova installaci esportiva acostar ms prestacions a aquesta zona, que es continua consolidant com el gran barri de l'esport, amb la Ciutat Esportiva Municipal, el Centre de Tecnificaci Esportiva, el pavell Melilla i el futur pavell Campi Llorens. Amb la piscina Aiguasalut completem una oferta esportiva que estic segur que no t cap altre municipi de la nostra grandria en la Comunitat, ha afirmat l'alcalde, qui ha valorat que en huit anys s'han multiplicat per tres els metres quadrats d'installacions esportives i anualment 20.000 persones practiquen esport a travs de lSME.
Benlloch ha recalcat que en la consolidaci de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport ha sigut fonamental tamb la collaboraci pblic-privada. Aix, ha defensat l'aposta de l'equip de govern per arrendar el recinte de Aiguasalut a l'empresa que en el seu moment va impulsar aquest espai com la primera piscina privada d's pblic de la ciutat per que finalment va haver de tancar per falta de rendibilitat. Grcies a aquells joves emprenedors que es van llanar amb aquest projecte nosaltres ara farem possible que continue viu amb la nostra collaboraci per convertint-lo en una iniciativa de tota la ciutat, ha concls l'alcalde.
Cal recordar que aquesta visita ha format part de la jornada de treball que Benlloch ha compartit amb els responsables del departament d'Esports dins del Pla de proximitat de serveis administratius que durant aquestes setmanes est desenvolupant el primer edil a diferents regidories de l'Ajuntament.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana