Vila-real: El Consell Rector de Festes aprova per unanimitat la suspensi de les celebracions de Sant Pasqual pel COVID-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194980_120767/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 08-04-2020
El Consell Rector de Festes aprova per unanimitat la suspensi de les celebracions de Sant Pasqual pel COVID-19

El Consell Rector de Festes ha aprovat per unanimitat la proposta del regidor delegat de Festes, Diego A. Vila, per a la suspensi de les celebracions patronals de Sant Pasqual, previstes del 15 al 24 de maig, atesa la situaci d'emergncia sanitria per la pandmia de COVID-19. L'rgan, format per representants dels grups municipals i de la Junta de Festes, s'ha reunit de manera telemtica, sota la presidncia de l'edil de Festes. La decisi, adoptada per unanimitat, s'elevar tamb al ple municipal per a la seua ratificaci, tal com ha apuntat el regidor.
Vila ha agrat tant a la Junta de Festes i la Comissi de Penyes com als grups poltics la seua comprensi i collaboraci a l'hora d'adoptar aquesta decisi amb el consens de totes les parts i ha destacat que en aquest moment la prioritat ha de ser superar aquesta crisi sanitria i ajudar a les famlies i l'economia per a, entre tots, tirar avant.
Segons ha apuntat el regidor de Festes, el transcurs de la reuni s'ha acordat valorar en les prximes setmanes la possibilitat de traslladar a una altra data el festiu del dilluns 18 de maig, que s'havia decretat en caure el 17 de maig, dia del patr Sant Pasqual, en diumenge. Tamb s'ha plantejat la possibilitat que alguns actes de les festes de maig que no se celebraran es puguen traslladar als festejos de setembre, com la cavalcada de festes o l'homenatge a la reina i dames de fa 25 i 50 anys, encara que l'edil de Festes ha remarcat que totes aquestes propostes encara s'han d'estudiar.
Vila ha concls assenyalant que confiem que el mes de setembre puguem ja retrobar-nos amb les nostres tradicions i celebrar les festes en honor a la Mare de Du de Grcia, encara que tot dependr de l'evoluci de la pandmia i sempre seguint les indicacions de les autoritats sanitries i de les administracions competents.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana