Vila-real: Vila-real, primer municipi de la provncia a realitzar test rpids per a la detecci de la COVID-19 a la plantilla de Policia Local i Protecci Civil


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195366_121114/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195366_121114/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 08-05-2020
Vila-real, primer municipi de la provncia a realitzar test rpids per a la detecci de la COVID-19 a la plantilla de Policia Local i Protecci Civil

Vila-real s la primera localitat de la provncia a realitzar test rpids per a la detecci de la COVID-19 entre la plantilla de la Policia Local i Protecci Civil. Des de primera hora del mat, en les dependncies de la Policia Local, s'han comenat a realitzar aquestes proves entre la plantilla que est en actiu del cos de seguretat i els treballadors de Protecci Civil. En total han sigut 79 els agents i dos treballadors de Protecci Civil els que s'han sotms a aquests exmens clnics realitzats per Unimat. El resultat s que tres d'ells ja han passat la malaltia i, la resta, ha donat negatiu.
La regidora de Sanitat i Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, ha indicat que els test han sigut validats per l'Hospital de la Plana i tenen una fiabilitat del 90%. A ms ha avanat que, en cas d'haver obtingut algun resultat positiu d'infecci, estava previst realitzar una segona prova de diagnstic PCR.
L'edil ha recordat que ja s'han donat casos de coronavirus entre els membres de la Policia Local, per aquesta ra els test rpids ens serveixen amb un doble objectiu: per un costat, proporcionar seguretat i tranquillitat als propis treballadors pblics i per un altre, evitar posar en risc la salut de la ciutadania ja que treballen en contacte directe amb la poblaci. Com remarca el comissari principal cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto, "Vila-real s'avana en l'adopci d'aquestes mesures de prevenci i dna seguretat a un dels collectius que est ms exposat al virus.
L'Ajuntament de Vila-real continua prenent mesures de prevenci i protecci entre la ciutadania amb el repartiment de mscares en els domicilis i xicotets comeros, les tasques de desinfecci de la via pblica per a combatre possibles focus o com el recentment aprovat pla de conversi en zona de vianants provisional d'espais pblics amb l'objectiu d'evitar la propagaci de la COVID-19.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana