Vila-real: Comproms per Vila-real lamenta el no de Vox al fet que lHospital de la Plana tinga la primera casa de parts del Pas Valenci


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 28-01-2021
 

El Grup Municipal de Comproms per Vila-real lamenta que Vox convertira el Ple ordinari d'ahir en un circ davant la proposta perqu l'Hospital de la Plana tinga la primera casa de parts del Pas Valenci. Un text que Comproms va oferir com a declaraci institucional i al qual es van adherir tots els partits excepte els ultradretans i Cs, que van evitar aix que la iniciativa tinguera el valor que mereix.
La portaveu, Maria Fajardo, agraeix a totes les formacions que van votar a favor el seu suport per a aquesta proposta innovadora que ja ha arribat a mltiples centres hospitalaris d'Europa i tamb de l'Estat espanyol. No obstant aix, lamenta que aquells que des de la seua creaci s'han erigit en defensors de la famlia han posat per davant les sigles del seu partit. Ledila lamenta l'intent de confusi i la demaggia utilitzada per la representant de Vox en assegurar que si es proposa humanitzar els parts encara ms, s que estem criticant la tasca actual dels professionals i que estem dient que ara mateix no s'atn degudament les embarassades. s totalment fals, noms fa falta saber llegir i voler entendre, explica Fajardo. Vox entn que una casa de parts no ofereix garanties sanitries i no est avalada per cap criteri mdic ni professional, prossegueix Fajardo, ens aclapara el nivell de tergiversaci i la falta d'escrpols per a votar en contra d'un projecte innovador que va en la lnia d'aconseguir menys intervencions i ms seguretat i tranquillitat per a qualsevol dona que passa pel procs de donar a llum en un entorn ms clid i familiar, en lloc de fer-lo en un fred quirfan, que les matrones es desviuen per fer acollidor.
Aix mateix, Vox va desplegar ahir tamb la seua artilleria contra Comproms durant el debat de la moci per a l'establiment d'un protocol que oferisca i garantisca atenci psicolgica a qualsevol parella que perda a un beb durant l'embars o als pocs dies de nixer. Directament ens va catalogar com a proavortistes, demostrant que viu en una altra rbita, afirma la portaveu de Comproms. Si protegir el dret de les dones a parir segures i oferir-los ajuda desprs d'un trngol com s el de perdre a un fill s ser proavortistes, Comproms s proavortista, i amb molta honra, postilla.
En aquesta lnia, Fajardo tamb lamenta un desafortunat comentari que es va haver d'escoltar ahir en el Ple, insinuant que les mocions de Comproms van lligades a interessos personals. Ning del nostre grup municipal ha patit un avortament, igual que fa uns mesos es va arribar a dir que demanvem un millor servei de reproducci assistida perqu ens feia falta. Ja est b de faltar d'aqueixes maneres a la gent. Qui fa aquest tipus d'acusacions s perqu, molt probablement, quan presenta una moci, ho fa pensant en el seu benefici propi. Nosaltres no, indica.
Aquesta afirmaci es contradiu amb un altre atac, aquesta vegada per part del portaveu de Podem, que continua insistint que les nostres mocions, dirigides a millorar la nostra ciutat, ens les envien els nostres companys de Valncia. En qu quedem? Presentem mocions per al nostre inters personal o per al dels nostres companys a Valncia? I ho diu justament el representant d'un partit que ens t intrigats, perqu fa mesos que no presenta cap proposta per a millorar la qualitat de vida dels vila-realencs o que es tradusca en alguna qesti palpable per a Vila-real.
Deixant de costat la falta de projecte per a la ciutat que demostren alguns partits poltics, Fajardo recorda al PSOE que Comproms s un partit lliure que proposa i vota el que considera, sempre pensant en l'inters dels vila-realencs, sense importar-li qui governa. Quan el PSOE vota en contra del seu propi partit est b i defensen heroicament els interessos de la ciutat, com ahir en el pla de vacunaci, per quan ho fa Comproms resulta que estem atemptant contra el Govern del Botnic, del qual tamb formem part. Nosaltres som Comproms per Vila-real, treballem per i per a Vila-real, moleste a qui moleste, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana