Vila-real: Globalis es posa a la disposici del Ministeri per a complir amb el Pacte per la Cincia i la Innovaci al costat d'altres 60 entitats nacionals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197334_122816/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/2/197334_122816/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 09-02-2021
Globalis es posa a la disposici del Ministeri per a complir amb el Pacte per la Cincia i la Innovaci al costat d'altres 60 entitats nacionals

La Fundaci Globalis s'ha sumat aquest dimarts en acte oficial al 'Pacte per la Cincia i la Innovaci', impulsat pel Ministeri de Cincia i Innovaci, al costat d'altres 60 entitats de tota Espanya vinculades a l'mbit cientfic, universitari i empresarial.

L'acte oficial ha tingut lloc en el Ministeri a Madrid i a ell ha acudit el President de la Fundaci Globalis, Juan Vicente Bono, qui ha sigut rebut al costat de la resta de convidats pel Ministre de Cincia i Innovaci, Pedro Duque. En l'acte d'adhesi s'ha projectat un vdeo en el qual la directora de Globalis, Maria *Bellmunt, ha detallat la importncia del compliment d'aquest Pacte per part de tots els agents implicats.

El president de *Globalis, Juan Vicente Bono, ha mostrat l'inters de Globalis per aconseguir els compromisos del Pacte al mateix temps que ha convidat al ministre Duc a visitar Vila-real, que posseeix el segell de Ciutat de la Cincia i la Innovaci del Ministeri. D'altra banda, Bono li ha explicat a Duc la importncia que t el clster cermic de la provncia de Castell en el PIB Industrial de la Comunitat Valenciana i el potencial de la I+D+i per al sector que t el seu efecte tractor sobre altres sectors productius de l'economia espanyola.

El Pacte per la Cincia i la Innovaci, signat hui per Globalis, recull els compromisos sobre organitzaci del sistema i els seus recursos per a augmentar de manera sostenible la inversi pblica i els recursos que es destinen a investigaci cientfica. Concretament, es tracta d'assegurar el finanament pblic a mitj i llarg termini per a aproximar-se a la mitjana de la inversi pblica a la I+D+I en la Uni Europa, amb objectius concrets en 2024 i 2030. Tamb de dotar d'independncia i dels recursos i mitjans suficients a les agncies finanadores de la I+D+I. I, finalment, consolidar una carrera investigadora pblica estable, a ms de promoure una major incorporaci de personal cientfic en les empreses.

A ms de Fundaci Globalis, s'han subscrit a aquest escrit organitzacions com a Fundaci Premis Rei Jaume I, Fundaci Telefnica, Associaci Espanyola contra el Cncer, Associaci de Dones Investigadores i Tecnlogues (AMIT), Cambra de Comer d'Espanya, Fundaci Atresmedia, Fundaci AXA o Fundaci Pfizer, entre altres.

Fundaci Globalis
La Fundaci Globalis s una entitat privada que t com a objectiu promoure la modernitzaci del teixit empresarial a Vila-real i dona suport a totes aquelles iniciatives que suposen innovaci o diversificaci empresarial o social. Dinamitzant el teixit socioeconmic, la ciutat i la seua rea d'influncia des d'una perspectiva global amb un nou model d'innovaci 360, Globalis promou i dona suport a l'emprenedoria i els projectes innovadors, treballa per a millorar l'ocupabilitat dels joves a ms de que dona suport a projectes innovadors vinculats al sector de la salut, la nutrici o l'esport.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana