Vila-real: Territori completar la zona enjardinada de Botnic Calduch i rehabilitar l'alqueria desprs de consultar el projecte amb els vens


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197488_122937/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-02-2021
Territori completar la zona enjardinada de Botnic Calduch i rehabilitar l'alqueria desprs de consultar el projecte amb els vens

La Regidoria de Territori treballa ja en el projecte per a completar l'enjardinament del solar municipal de Botnic Calduch aix com la rehabilitaci de l'alqueria que se situa en aquesta parcella. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han realitzat una visita al costat de tcnics municipals i han anunciat que convocaran a l'associaci de vens per a explicar aquesta actuaci urbanstica l'objectiu de la qual s dignificar aquest espai complint una reivindicaci histrica del barri. La proposta de l'equip de govern passa per destinar els diners del Pla 135 de la Diputaci de Castell, sumant una aportaci municipal per a invertir prop de 300.000 euros en el projecte.
Benlloch ha assenyalat que som conscients que aquest solar no est en condicions i lamentem no haver pogut emprendre abans aquest projecte per la situaci econmica de l'Ajuntament s molt delicada perqu en aquest moment no sols gestionem la crisi de la covid-19 sin que arrosseguem tamb les dues crisis que ens va deixar el PP en herncia: la del deute i la de l'urbanisme, ha apuntat l'alcalde. Precisament Benlloch recorda que aquests terrenys Botnic Calduch sn un dels exemples de l'herncia enverinada de l'urbanisme que trobem en arribar al govern. D'una banda, en 2010, el PP va ocupar part del sl de manera illegal, sense pagar al propietari, per a construir un jard i ara aquest equip de govern est lluitant perqu els vens no perden aquesta zona verda perqu una sentncia judicial obligava a retornar el sl al seu propietari a causa de la mala gesti dels populars, relata l'alcalde.
D'altra banda, en 2015, l'actual govern va fer front, a travs d'un prstec, al pagament d'un mili d'euros pels terrenys annexos al jard tamb a conseqncia d'un empastre ms de la gesti urbanstica del Partit Popular, indica. Aquests solars seran ara objecte d'aquesta actuaci urbanstica per a solucionar els problemes de salubritat i dignificar un espai que est situat a pocs metres del collegi Botnic Calduch.
El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, apunta que en el moment d'adquirir aquests terrenys hi havia en la zona diverses alqueries en molt mal estat i finalment vam decidir conservar una d'elles, pel seu valor etnolgic, que ara rehabilitarem com a part d'aquest projecte. A ms, la intervenci contempla l'enjardinament del terreny per a integrar-lo amb la zona verda ja existent. Segons Obiol, es planteja un jard de tipus mediterrani, amb un baix cost de manteniment, aix com una zona de parc can per a donar servei als propietaris de mascotes d'aquesta zona de la ciutat. El jard s'integraria amb la zona verda ja urbanitzada i a ms es rehabilitaria l'alqueria per a donar-li algun s d'inters general, prioritzant l'eficincia energtica i l's de noves tecnologies. El cost global de la intervenci, segons l'edil de Territori, podria rondar els 300.000 euros. Amb tot, un dels primers passos que vol donar l'equip de govern s convocar a l'associaci de vens del barri Botnic Calduch per a explicar el projecte i escoltar les propostes dels residents en llaures el major consens possible entorn d'aquest projecte.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana