Vila-real: El Consell Escolar Municipal acorda que la setmana de Sant Pasqual siga lectiva per als centres docents de Vila-real


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197570_122999/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 03-03-2021
El Consell Escolar Municipal acorda que la setmana de Sant Pasqual siga lectiva per als centres docents de Vila-real

El Consell Escolar Municipal, presidit per l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, va aprovar anit que la setmana de Sant Pasqual siga lectiva per als centres docents de Vila-real, desprs que el Consell Rector de Festes avalara el mes passat la suspensi de les festes patronals amb motiu de la covid-19. Els representants de la comunitat educativa van decidir tamb traslladar els tres dies festius a final de curs, que acabar enguany el 18 de juny.

El Consell Escolar Municipal ha fet un exercici de responsabilitat davant la situaci sanitria que estem vivint i ha acordat amb una mplia majoria que els xiquets i xiquetes de la ciutat puguen continuar anant a classe en els dies que, per calendari escolar, haurien sigut festius al maig, assenyala l'alcalde, qui posa l'accent en el consens de la comunitat educativa per a adoptar aquesta decisi. En concret, l'opci de mantindre la setmana com no lectiva va comptar amb quatre vots, enfront dels 18 que van optar per no suspendre els classes. Amb aquesta decisi, a ms, els centres docents de Vila-real s'adapten a les recomanacions de la Conselleria de Sanitat per a afavorir la contenci de la pandmia i evitar situacions de possibles contagis durant els perodes escolars que coincideixen amb festes que no poden celebrar-se, com s el cas tamb de les Falles o la Magdalena de Castell, agrega. El dia de Sant Pasqual (17 de maig) es mant com a festiu local, tal com van aprovar els grups municipals.

Desprs d'acordar la setmana lectiva, el Consell Escolar va debatre les diferents possibilitats per a recuperar aquests dies festius. Van ser dues les opcions votades: acumular els tres dies lectius de ms en Sant Pasqual a les vacances de Setmana Santa i Pasqua (5 vots) o sumar-los al final de curs. Aquesta ltima opci, avalada amb 8 vots, ser finalment la proposta que seleve a la Conselleria d'Educaci, competent en el calendari escolar, per a la seua ratificaci. D'aquesta manera, les classes acabaran enguany el 18 de juny en els centres docents de Vila-real.

Vull agrair la predisposici al dileg i l'acord del Consell Escolar Municipal, amb l'objectiu compartit de garantir la seguretat i el benestar dels nostres menors en una situaci particularment complicada com la que estem vivint. Tota la comunitat educativa, professors, famlies i escolars, estan fent un enorme esfor perqu els collegis siguen un entorn segur, assenyala l'alcalde. Estem convenuts que les decisions acordades ahir en el consell sn tamb les millors, donades les circumstncies de la covid-19, per a contindre la pandmia i assegurar el benestar tant dels escolars com de la resta de comunitat educativa i la poblaci en general, conclou Benlloch.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana