Vila-real: Igualtat destaca el paper de la dona en la histria i la societat amb diverses accions amb motiu del 8 de mar


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 02-03-2021
 

Mar ser el mes de les dones. Amb motiu de la commemoraci, el 8 de mar, del Dia de la Dona, la Regidoria d'Igualtat ha preparat una srie d'accions destinades a donar visibilitat al paper de la dona en la histria i en la societat, a ms de reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes en tots els mbits de la vida. La publicaci de biografies de dones valencianes destacades o l'homenatge a vila-realenques triades per les associacions que treballen en pro de la igualtat a la ciutat sn les principals accions.
La commemoraci del 8 de mar arrancar amb la inauguraci de l'exposici Mirades al Mur de lart visual, situat a la plaa Major. La mostra, organitzada per l'Agrupaci Fotogrfica Sarthou Carreres, proposa mltiples mirades femenines sobre la vida, a travs de fotografies signades per dones. Desprs d'inaugurar l'exposici, dones triades per associacions que treballen per la igualtat a Vila-real rebran l'homenatge de la ciutat. Les dones homenatjades sn: Conchita Ibez (Mestresses de casa), Flores Higueras (Creu Roja), Dolores Moner (AC El Bressol), Lupe Gil (Ms que llet) i Fina Pilar Asensio (Grup de Dones de Vila-real). L'associaci Andrea Carballo ha excusat assistncia. La lectura, per part de les representants de la societat, del manifest del 8 de mar aprovat pel Ple municipal tancar l'acte.
D'altra banda, durant tot el mes de mar la Regidoria d'Igualtat publicar en les seues xarxes socials una breu ressenya biogrfica d'una vintena de dones destacades de diferents mbits de la vida i la histria, com la soprano Lucrcia Borja, l'activista Pura Prez, la historiadora Carmelina Snchez-Cutillas, la cientfica Dolores Corella o la jugadora d'handbol Vanesa Amors. El paper de la dona en la histria ha sigut i continua sent fonamental. A travs d'aquestes accions, volem posar en valor la importncia de les dones en la construcci de la societat de hui, des de la proximitat i en tots els mbits, i continuar treballant, d'aquesta manera, en la lluita per la igualtat, assenyala la regidora d'Igualtat, Rosario Royo.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana