Vila-real: La sentncia del cas Piaf avala la gesti de Benlloch en la defensa dels interessos de Vila-real i condemna a Rubert, Toms i un conseller de Piaf per prevaricaci


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 29-03-2021
 

L'Ajuntament de Vila-real ha rebut aquest mat notificaci de la sentncia del cas Piaf, dictada per la Secci Segona de l'Audincia Provincial de Castell, que condemna a vuit anys i sis mesos d'inhabilitaci especial per a crrec pblic a lexalcalde del Partit Popular, Juan Jos Rubert, per un delicte continuat de prevaricaci administrativa. Lexregidor Ramn Toms ha sigut condemnat a set anys d'inhabilitaci pel mateix delicte i Antonio Pons Dols, conseller de Piaf, empresa condemnada per la trama Grtel de finanament illegal del PPCV, complir altres vuit anys i sis mesos per cooperaci necessria.
Desprs de 10 anys de lluita per a defensar els interessos de Vila-real enfront de les irregularitats i factures falses detectades en la relaci contractual amb Piaf, la sentncia rebuda hui, i que estudien ja amb deteniment els nostres serveis jurdics, avala que va existir a la nostra ciutat una trama, una connivncia organitzada entre una empresa, condemnada per finanament illegal del Partit Popular, i el govern municipal, assenyala l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch. El nostre objectiu ha sigut sempre defensar els interessos dels vila-realencs i les vila-realenques, evitar que de les butxaques de la ciutat es pagara ni un euro que no corresponguera pagar. Aquesta sentncia avala aquesta gesti i ser fonamental per a continuar defensant els interessos de la ciutat amb ms fora en el cas que es reactivaren els procediments judicials que van quedar paralitzats a l'espera de la resoluci del procs penal, incideix el primer edil. En aquesta lnia, Benlloch recorda que hi ha en aquests moments ms de sis procediments judicials paralitzats per la investigaci del cas Piaf.
Davant la campanya de desprestigi i les acusacions de caa de bruixes i campanya poltica que hem hagut de suportar tots aquests anys, la sentncia dels magistrats demostra que mai ha sigut aix i que aquest Ajuntament i aquesta Alcaldia treballen amb serietat amb un objectiu nic: defensar a Vila-real per damunt de tot, argumenta. El cas Piaf va arrancar en 2011, poc desprs d'assumir Benlloch l'alcaldia de Vila-real, quan l'obertura d'una investigaci administrativa va permetre detectar diversos paquets de factures de Piaf que no es corresponien amb treballs efectivament realitzats ni acreditats. Aquestes comprovacions van portar el primer edil a anullar el pagament de les factures, bona part d'elles endossada per lexalcalde a un banc quan estava ja en funcions del seu crrec. D'aquesta manera, Benlloch va evitar el desemborsament de les arques pbliques de 600.000 euros en factures falses. Aquest ha sigut sempre el nostre objectiu: que no es destine ni un euro dels vila-realencs a qestions que no corresponga pagar, conclou l'alcalde de Vila-real.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana