Vila-real: El PP de Vila-real lamenta que el ministre d'Agricultura done l'esquena als agricultors


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197788_123184/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 14-04-2021
El PP de Vila-real lamenta que el ministre d'Agricultura done l'esquena als agricultors

El Partit Popular de Vila-real va acompanyar ahir als agricultors de la localitat fins a la Cambra Alta del Senat a Madrid per a reivindicar davant el ministre d'Agricultura, Luis Plana, una solució davant la greu crisi del cotonet.

Els populars, tal com ha explicat el portaveu adjunt del PP, Adrián Casabó, han lamentat que “des del Ministeri es done l'esquena als agricultors de la província”.

Casabó va assistir ahir al ple del Senat per a acompanyar a representants de la Associació de Llauradors Independents de Vila-real que, juntament amb agricultors d'altres municipis de la província, van fer notar la seua justa reivindicació. I és que el PP de la localitat ha forçat, gràcies a la intermediació dels senadors del PP per Castelló, al fet que el ministre d'Agricultura haja de donar explicacions per la seua passivitat davant la plaga del cotonet.

Cal recordar que la plaga del cotonet està causant greus danys en les collites, però els agricultors es troben lligats de mans, ja que el Ministeri ha prohibit l'ús de fitosanitaris quan encara no existeix una alternativa ecològica que siga eficaç. Davant aquesta situació, des d'altres governs, com el d'Itàlia, s'han establit excepcions temporals per a l'ús dels fitosanitaris per a poder salvar les collites.

En canvi, malgrat que la Unió Europea ha confirmat que es podia realitzar aquesta excepcionalitat, no s'ha fet cas a les peticions dels agricultors que “demanen poder salvar les seues collites, que és del que viuen milers de famílies a la província”. "Continuarem defensant als nostres agricultors allí on siga necessari", ha conclòs Casabó.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana