Vila-real: Vila-real reforar els efectius policials durant la final de l'Europa League


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/198029_123395/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 24-05-2021
Vila-real reforar els efectius policials durant la final de l'Europa League

L'alcalde presideix la reuni de coordinaci entre Policia Local i Policia Nacional per a definir un dispositiu especial de cara a l'eixida dels aficionats, la nit del partit i el dia del retorn de l'equip
Vila-real, 24 de maig de 2021. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha presidit aquesta vesprada la reuni de coordinaci per a supervisar i ultimar el dispositiu de seguretat amb motiu de la final de l'Europa League que el Villarreal CF jugar aquest dimecres 26 de maig davant el Manchester United a la ciutat de Gdansk, a Polnia, on es desplaaran ms de 2.000 aficionats per a animar a l'equip. En la reuni s'ha acordat, entre altres qestions, un refor del 30% dels efectius durant la nit del partit per a garantir la seguretat davant qualsevol celebraci espontnia per la victria de l'equip local en la final.
A ms de l'alcalde, en la reuni ha participat la primera tinenta d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, el comissari de la Policia Nacional, Carlos Garca, el comissari principal cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto, i l'intendent de la Policia Local, Ramn Martnez. El dispositiu especial de seguretat se centra en garantir la seguretat en tres moments d'especial inters: en primer lloc, l'eixida dels ms de 2.000 aficionats que es desplacen fins a Polnia i que eixiran en 47 autobusos; d'altra banda, la nit i la matinada del dimecres, dia del partit, quan els efectius policials vigilaran sobretot la seguretat en cas de celebracions espontnies en la via pblica per una victria del Villarreal CF; en tercer lloc, tamb s'ha definit el dispositiu policial per a un retorn segur de l'equip i dels aficionats.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, ha apuntat que s'ha acordat un refor del 30% dels efectius policials en la nit del dimecres per a controlar la possible concentraci de persones en zones com la plaa Major o l'entorn de l'Estadi de la Cermica si el Villarreal CF aconsegueix ser vencedor de l'Europa League, com esperem.
En aquest sentit, l'alcalde ja va avanar que sabem que tant els aficionats com tota la ciutat estan desitjant poder celebrar la victria del Villarreal CF en aquesta final i per aix portem ja una setmana treballant en aquest dispositiu, en contacte permanent amb la Subdelegaci del Govern, perqu aquesta celebraci puga realitzar-se de manera segura, ha detallat l'alcalde. En aquest moment garantir el compliment de les mesures de prevenci sanitries s fonamental perqu la salut s el ms important, ha afegit. A ms, Benlloch tamb ha incidit en la importncia del dispositiu per al retorn des de Gdansk. Volem garantir una rebuda segura per a l'equip i els prop de 2.000 aficionats que es desplaaran a Polnia per a assistir al partit davant el Manchester United, ha afirmat.
Finalment, recordar que l'alcalde tamb ha resolt el debat sobre la possibilitat que l'Ajuntament installe una pantalla per a seguir en directe la final. Benlloch ha assenyalat que aquesta opci s'ha descartat per dos motius: en primer lloc per prevenci des del punt de vista sanitari, ja que seria complicat garantir els protocols; d'altra banda, els drets televisius del partit sn propietat d'una cadena privada, la qual cosa tamb impedeix realitzar aquesta emissi de la final en obert per a tota la ciutat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana