Vila-real: Vila-real encarrega a la Universitat Politcnica de Valncia un estudi detallat del trnsit i impacte de la ronda Sud-oest


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-10-2021
 

L'Ajuntament de Vila-real est elaborant, a travs d'un contracte amb l'Institut de Transport i Territori de la Universitat Politcnica de Valncia, un estudi detallat sobre els trnsits i les repercussions que comportar la futura posada en servei de la ronda Sud-oest, tant en l'mbit local com comarcal. L'anlisi s'incorporar a la documentaci per a reclamar a la Generalitat la inclusi del vial en la xarxa bsica de carreteres de la Comunitat i l'assumpci del cost de manteniment de l'eix per part del Govern autonmic.
La ronda Sud-oest s un eix viari fonamental per al futur no sols de Vila-real sin de tota la comarca. Una infraestructura que, desprs de dcades de reivindicacions i paraules incomplides per part del PP, que va arribar a espoliar els terrenys sense pagar ni un euro als propietaris, ser en breu una realitat, assenyala l'alcalde de la ciutat, Jos Benlloch, qui recorda que la licitaci i execuci de la ronda Sud-oest -amb un cost de vuit milions d'euros- ha sigut possible grcies al comproms de l'actual Govern de la Generalitat, presidit per Ximo Puig. Una reivindicaci histrica que est a un pas de materialitzar-se i que, sens dubte, tindr un gran impacte en els fluxos de trnsit de tota la comarca, agrega.
Amb l'objectiu de conixer detalladament els impactes i els fluxos de trnsit que generar la posada en servei d'aquesta infraestructura, i atesa la memria elaborada pel tcnic de Mobilitat sobre la complexitat i especialitzaci de l'estudi, l'Ajuntament ha subscrit un contracte amb la Universitat Politcnica de Valncia. En concret, ser el personal especialitzat i de reconegut prestigi de l'Institut de Transport i Territori qui abordar les repercussions que tindr la posada en servei de la futura ronda Sud-oest, aix com les seues implicacions funcionals a nivell de trnsit de Vila-real i la resta de la seua zona d'influncia i municipis del seu entorn, tal com recull la resoluci. El resultat de l'estudi s'incorporar a l'expedient de defensa del consistori en la reclamaci interposada a la Generalitat perqu modifique el catleg del Sistema Viari de la Comunitat, a fi d'incloure la ronda vila-realenca com una de les carreteres de la xarxa bsica autonmica. D'aquesta manera, l'executiu que lidera Benlloch persegueix que la Generalitat assumisca el cost de manteniment de l'eix viari, que el propi alcalde ha valorat en anteriors ocasions al voltant dels 400.000 euros anuals.
Es tracta d'un empastre ms del llegat que ens va deixar el PP a Vila-real que estem tractant de gestionar i resoldre, ja que en cap moment van plantejar que la ronda fra una carretera del Govern valenci, ni es va signar cap conveni ni tan sols es va fer crrec la Generalitat de les expropiacions, que vam haver de pagar nosaltres a penes arribar a l'Ajuntament en 2011, recorda Benlloch. La recuperaci per a la ciutat d'aquests prop de set milions d'euros s, de fet, una altra de les reivindicacions de l'alcalde davant el Consell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana