Vila-real: Vila-real convoca los Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla para el año 2024


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-02-2024
 

La Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb l'AC El Guitarró, ha aprovat la convocatòria dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla, en les modalitats de narrativa breu i novel·la curta, per a l'any 2024.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, s'ha mostrat molt satisfeta per l'èxit de participació aconseguit el 2023 en la primera convocatòria de la modalitat de novel·la curta i anima els autors i les autores que escriuen en la nostra llengua que continuen escrivint en valencià i presenten els seus originals a la convocatòria que ja està oberta.

L'escriptor i membre de l'organització, Vicent Usó, ha declarat que <>.

En la modalitat de narrativa breu es podran presentar, de manera exclusiva, obres de de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. L'extensió dels treballs no podrà ser inferior a 3.500 caràcters ni superior a 8.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

En la modalitat de novel·la curta podran optar al premi, de manera exclusiva, obres de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. No s'admetran compilacions de contes o relats. L'extensió de les obres no podrà ser inferior a 130.000 caràcters ni superior a 170.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

Les obres poden presentar-se fins al 17 de març de 2024 a través de l'adreça electrònica premismaig@gmail.com i la dotació dels premis serà de 600 euros per a l'obra guanyadora de la modalitat de narrativa breu i de 2.000 euros per a la de novel·la curta.

Us recordem que la Regidoria de Normalització Lingüística té una secció del seu web dedicada exclusivament als Premis Maig, www.vila-real.es/premismaig, en la qual es poden consultar les convocatòries anuals i els contes guanyadors de les edicions anteriors. D'altra banda, la novel·la guanyadora de l'edició de 2023, Quan mou la carlinada, de Germà Garcia Belmonte, publicada dins la col·lecció <> de Bromera, ja es pot trobar en les llibreries.

També podeu consultar les bases completes d'aquesta convocatòria en la seu electrònica de l'Ajuntament de Vila-real (https://seuelectronica.vila-real.es) i en el blog dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla (https://premismaig.blogspot.com/).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana