Vila-real: Incendi amb desallotjament d'habitatges inclòs a la Desembocadura del Millars


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223742_141482/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 29-02-2024
Incendi amb desallotjament d'habitatges inclòs a la Desembocadura del Millars

Un incendi originat en les immediacions de la via del tren, d'origen desconegut, ha afectat aquest matí a una part important de la desembocadura del riu Millars i ha obligat a desallotjar les cases situades en el terme de Vila-real. El alcalde de Vila-real i president del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, José Benlloch, ha agrait especialment el treball dels bombers del Consorci Provincial de Bombers i els cossos de seguretat, incloent la Policia Local de Vila-real, per la seua actuació, que ha permés controlar l'incendi sense danys personals ni materials.

'Al migdia, els veïns desallotjats han pogut tornar a ocupar les seues vivendes i no hem hagut de lamentar cap tipus de dany, tampoc en els animals domèstics que en algun moment, donada l'evolució del foc pel vent, ens han preocupat', ha valorat Benlloch. L'incendi ha afectat principalment a zona de canyar, però també a una part de la Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de la desembocadura, concretament en l'extrem oest. Per aquest motiu, el president del Consorci ha encarregat un informe per determinar les causes de l'incendi i avaluar el seu impacte en el medi natural protegit.

El foc s'ha originat al final de la ruta Camins de l'aigua, en terme de Vila-real, i s'ha propagat ràpidament aigües avall pel camí Vora Riu. L'incendi ha sigut donat per controlat al migdia.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana