Vilafamés: Vilafamés, bressol d'artistes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187021_113981/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187021_113981/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187021_113981/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/7/187021_113981/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 16-07-2019
Vilafamés, bressol d'artistes

Una quarentena d'alumnes van iniciar ahir el Curs de Pintura de Paisatge que té lloc a Vilafamés durant aquesta setmana. La cita s'allargarà fins el pròxim dissabte dia 20 de juny i omplirà els carrers de la localitat d'artistes que buscaran reflexar en les seues obres una mirada diferent dels conceptes i els angles habituals.

La iniciativa reuneix a persones arribades de diverses zones d'Espanya com Albacete, Barcelona, Madrid, Mallorca, Cadis o Castelló i de França que realitzaran diferents activitats al voltant de la pintura al natural i de la relació amb el paisatge de Vilafamés. El curs està organitzat per l'Associació d'Artistes Plàstics Amics de Vilafamés, i compta amb el patrocini de l'Ajuntament i la col?laboració del Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni. La proposta té la supervisió de Carlos Asensio i Juanma Gavara, que estaran acompanyats per Susana Ragel, José Luis Ceña, Iñigo Navarro i Mónica Subide.

Els coordinadors de la iniciativa volen tractar de posar en pràctica el valor d'una visió alternativa a allò que anomenem paisatge i introduir una filosofia oberta a l'experimentació i el diàleg. El organitzadors expliquen que ?per a aquest curs s'ha inclòs com a novetat la introducció de la figura humana en el paisatge i els alumnes aprendran a relacionar-la amb el seu entorn pictòric?.

El programa del curs compta amb una sèrie d'activitats que van més enllà de sessions formatives, amb visites al Museu de Vilafamés, pràctiques al natural, conferències magistrals del professorat, visites guiades pel mateix nucli antic i sessions de debat.

Ahir van tindre lloc les primeres visites guiades al nucli antic, que es complementaran durant tota la setmana amb diverses activitats que convertiran Vilafamés en punt d'encontre de l'art paisagístic.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana