Almassora: El centre tecnològic d'Almassora acollirà a vora 40 treballadors dedicats a la recerca ceràmica


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/157404_90366/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-05-2017
El centre tecnològic d'Almassora acollirà a vora 40 treballadors dedicats a la recerca ceràmica

El centre tecnològic de recerca situat en el SUPOI-8 d'Almassora comptarà en els pròxims mesos amb vora 40 treballadors dedicats al sector ceràmic. Així ho ha confirmat l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), que pretén traslladar a l'edifici el 50% de la seua plantilla. Açò arribarà després que el ple de l'Ajuntament d'Almassora aprove la modificació de l'ús de centre, una votació que tindrà lloc el pròxim dilluns 15 de maig.
Posteriorment, l'equip de govern traslladarà l'acord al Consell, que haurà de tramitar la cessió de l'espai al ITC-IAE. “Per fi veurem com, un projecte que va costar més de dos milions d'euros i que mai s'ha utilitzat, adquireix un paper protagonista en el camp de la recerca aplicada a la ceràmica”, ha manifestat l'alcaldessa, Susanna Nicolau. “Confiem que centenars d'empreses de les nostres comarques i de tota la Comunitat Valenciana es veuran beneficadas dels resultats obtinguts a partir dels recursos públics que l'administració posarà a la seua disposició”, ha conclòs la primera edil.
L'entitat assegura que la ubicació del centre tecnològic maximitzarà l'aplicació dels resultats a les indústries ceràmiques. Tal com manifesta en el document mitjançant el qual el ITC va transmetre el seu interès per establir-se en l'edifici “són particularment rellevants els avantatges de disposar d'aquest nou edifici, tant en l'àmbit de la recerca de desenvolupament de projectes d'alta confidencialitat, com per a les activitats de l'àmbit sectoral, donada la seua proximitat als centres productius i per tractar-se d'activitats de transferència de recerca aplicada”.
Va ser el Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), qui va sol•licitar a l'Ajuntament d'Almassora el canvi d'ús del centre, en al•legar que “l'increment de l'activitat de recerca, tranferencia de tecnologia i formació que el ITC realitza a les empreses del sector ceràmic valencià per a millora la seua eficiència i sostenibilitat”. Després de la trobada mantinguda per Nicolau amb el director de l'institut,Gustavo Mallol, per a plantejar el trasllat de l'activitat a l'edifici, la primera edil va emetre una providència d'alcaldia el passat mes de març a través de la qual feia pública la seua voluntat de sotmetre a l'aprovació del ple el canvi d'ús per al centre, apuntant a la seua futura utilització per a la recerca en matèria ceràmica.
Actualment, la qualificació limita l'activitat que pot desenvolupar-se en el centre a la recerca en tecnologies vinculades a l'oliva i a l'ametla, una finalitat que fins avui no ha complit. En canvi, l'ITC sí que ha avançat que el treball que durà a terme a Almassora se centrarà en la creació de projectes estratègics de R+D+i i la formació per a tècnics, a més d'oferir serveis tècnics avançats per a la caracterització de matèries primeres, productes semielaborados i productes finals i assessorament a les empreses del sector.
Cal recordar que l'obres de contrucción d'aquesta planta de recerca, acomeses per la Generalitat Valenciana, van tenir un cost de 2,4 milions d'euros. A pesar que els treballs van culminar fa anys, els laboratoris, aules de formació, saló d'actes, biblioteca i zona de despatxos dotada amb un sala de reunions, mai han sigut utilitzats.