Almassora: El centre tecnol˛gic d'Almassora acollirÓ a vora 40 treballadors dedicats a la recerca cerÓmica


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/157404_90366/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-05-2017
El centre tecnol˛gic d'Almassora acollirÓ a vora 40 treballadors dedicats a la recerca cerÓmica

El centre tecnol˛gic de recerca situat en el SUPOI-8 d'Almassora comptarÓ en els pr˛xims mesos amb vora 40 treballadors dedicats al sector cerÓmic. AixÝ ho ha confirmat l'Institut de Tecnologia CerÓmica (ITC), que pretÚn traslladar a l'edifici el 50% de la seua plantilla. Aš˛ arribarÓ desprÚs que el ple de l'Ajuntament d'Almassora aprove la modificaciˇ de l'˙s de centre, una votaciˇ que tindrÓ lloc el pr˛xim dilluns 15 de maig.
Posteriorment, l'equip de govern traslladarÓ l'acord al Consell, que haurÓ de tramitar la cessiˇ de l'espai al ITC-IAE. ôPer fi veurem com, un projecte que va costar mÚs de dos milions d'euros i que mai s'ha utilitzat, adquireix un paper protagonista en el camp de la recerca aplicada a la cerÓmicaö, ha manifestat l'alcaldessa, Susanna Nicolau. ôConfiem que centenars d'empreses de les nostres comarques i de tota la Comunitat Valenciana es veuran beneficadas dels resultats obtinguts a partir dels recursos p˙blics que l'administraciˇ posarÓ a la seua disposiciˇö, ha concl˛s la primera edil.
L'entitat assegura que la ubicaciˇ del centre tecnol˛gic maximitzarÓ l'aplicaciˇ dels resultats a les ind˙stries cerÓmiques. Tal com manifesta en el document mitjanšant el qual el ITC va transmetre el seu interŔs per establir-se en l'edifici ôsˇn particularment rellevants els avantatges de disposar d'aquest nou edifici, tant en l'Ómbit de la recerca de desenvolupament de projectes d'alta confidencialitat, com per a les activitats de l'Ómbit sectoral, donada la seua proximitat als centres productius i per tractar-se d'activitats de transferŔncia de recerca aplicadaö.
Va ser el Institut ValenciÓ de Competitivitat Empresarial (IVACE), qui va solĽlicitar a l'Ajuntament d'Almassora el canvi d'˙s del centre, en alĽlegar que ôl'increment de l'activitat de recerca, tranferencia de tecnologia i formaciˇ que el ITC realitza a les empreses del sector cerÓmic valenciÓ per a millora la seua eficiŔncia i sostenibilitatö. DesprÚs de la trobada mantinguda per Nicolau amb el director de l'institut,Gustavo Mallol, per a plantejar el trasllat de l'activitat a l'edifici, la primera edil va emetre una providŔncia d'alcaldia el passat mes de marš a travÚs de la qual feia p˙blica la seua voluntat de sotmetre a l'aprovaciˇ del ple el canvi d'˙s per al centre, apuntant a la seua futura utilitzaciˇ per a la recerca en matŔria cerÓmica.
Actualment, la qualificaciˇ limita l'activitat que pot desenvolupar-se en el centre a la recerca en tecnologies vinculades a l'oliva i a l'ametla, una finalitat que fins avui no ha complit. En canvi, l'ITC sÝ que ha avanšat que el treball que durÓ a terme a Almassora se centrarÓ en la creaciˇ de projectes estratŔgics de R+D+i i la formaciˇ per a tŔcnics, a mÚs d'oferir serveis tŔcnics avanšats per a la caracteritzaciˇ de matŔries primeres, productes semielaborados i productes finals i assessorament a les empreses del sector.
Cal recordar que l'obres de contrucciˇn d'aquesta planta de recerca, acomeses per la Generalitat Valenciana, van tenir un cost de 2,4 milions d'euros. A pesar que els treballs van culminar fa anys, els laboratoris, aules de formaciˇ, salˇ d'actes, biblioteca i zona de despatxos dotada amb un sala de reunions, mai han sigut utilitzats.