Almassora: Almassora aspira a convertir-se en Municipi Industrial Estratègic


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/6/159196_91272/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-06-2017
Almassora aspira a convertir-se en Municipi Industrial Estratègic

L'alcaldessa accidental d'Almassora, Merche Galí, ha anunciat avui la seua aspiració a aconseguir l'etiqueta de Municipi Industrial Estratègic. Galí ha intercanviat aquest matí el seu despatx de treball amb Susanna Nicolau, després de la seua renúncia com a primera edil ahir, per a assumir la gestió municipal. Entre les seues primeres accions al capdavant de l'equip de govern figura el projecte per a adherir-se a la nova marca de la Generalitat a través de la Conselleria d'Economia Sostenible.
“La Generalitat, i en concret la Consellería d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, ha redactat l'Avantprojecte de Llei de la Generalitat, de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana. En ell s'introdueix la marca de Municipi Industrial Estratègic, en la qual Almassora vol estar i participar” per a atraure a nous inversors i generar llocs de treball, segons les seues paraules.
En l'actualitat, el municipi treballa amb la conselleria per a aportar i millorar la llei que està en tramitació “per a situar-se a l'avantguarda d'aquestes noves formes de gestió d'àrees industrials”, en paraules de Merche Galí. Segons l'estratègia dissenyada per l'equip de govern, el creixement de la ciutat no pot focalitzar-se exclusivament en el casc urbà o la platja. “Els polígons són els grans oblidats i tenen un enorme potencial, sobretot en el marc de la recerca, el desenvolupament i la innovació, la fórmula del I+D+i per la qual apostem ”, ha destacat.
En la seua opinió, el sòl industrial d'Almassora “és un dels més amplis de la província i, no obstant açò, ha estat desaprofitat durant anys i encara no ha aconseguit el seu màxim desenvolupament”. Els polígons de la localitat, “que són font d'ocupació”, han d'esgotar les seues possibilitats “perquè els nostres veïns no hagen de desplaçar-se a altres municipis a treballar tenint ací oportunitats suficients”, ha considerat. D'aquesta forma, l'alcaldessa accidental s'ha compromès a reforçar les relacions amb el teixit empresarial local a fi de cercar noves aliances que redunden en el benefici de la ciutadania i que atraguen als inversors fins a Almassora.
Merche Galí prendrà possessió del càrrec en el ple d'investidura previst per a dissabte que ve a les 12 hores, mentre que la reorganització de les regidories que intercanvien als seus titulars tindrà lloc la setmana vinent. És el cas dels edils Santiago Agustí (PSPV) i Roger Beltrán (Compromís), que modificaran les seues competències segons el pacte de govern signat en 2015.