Almenara: Comencen les obres de l'aparcament dels estanys d'Almenara


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167598_97620/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/1/167598_97620/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/1/167598_97620/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 11-01-2018
Comencen les obres de l'aparcament dels estanys d'Almenara

L'Ajuntament d'Almenara ha començat ja els primeres actuacions per a adaptar l'antic abocador de la localitat, tancat en 2005 i situat junt al Paratge dels Estanys, com a zona d'aparcament per a l'àrea natural. Els treballs es realitzaran amb l'objectiu que el nou aparcament, així com el nou tancat de fusta i senyalització que instal·larà la brigada, estiguen a punt per a la pròxima Setmana Santa.
Segons ha explicat l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, l'objectiu de l'actuació és “facilitar un lloc per a l'estacionament evitant les aglomeracions que es produeixen en el paratge, a l'iguale que deixar un àrea per a facilitar el pas de vehicles d'emergències en cas que fóra necessari”. A més també es realitzaria començarien noves millores en l'entorn. Per a realitzar l'actuació s'utilitzaran part dels 86.000 euros que la Generalitat Valenciana ha destinat a l'Ajuntament d'Almenara dins del Fons de Compensació Municipal, que es va engegar el passat exercici. En aquest cas es preveu que el cost de l'actuació al final siga menor del previst.
Aquesta actuació vindrà acompanyada d'una altra mesura, i és que els visitants que arriben fins als Estanys hauran d'abonar una quantitat simbòlica per a poder estacionar al costat del Paratge Natural. En concret serà una aportació de dos euros per vehicle i dia, i en el cas dels autobusos el preu d'estacionament serà de 15 euros. Els diners recaptats s'invertirà sempre en la millora del paratge. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha volgut recordar que per a estacionar en la zona “els veïns d'Almenara no hauran de pagar, doncs repartirem una sèrie de targetes o mecanisme similar perquè puguen passar a la zona d'aparcament de manera gratuïta”. Tampoc pagaran les persones amb mobilitat reduïda o que tinguen alguna discapacitat i que acudisquen a la ruta inclusiva dels Estanys d’Almenara. Per a tot açò s'instal·larà una caseta de control.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana