Burriana: El centres educatius de Borriana lideraran el territori valenci per a convertir-se en Centres Educatius Saludables


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180984_108783/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/1/180984_108783/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/1/180984_108783/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-01-2019
El centres educatius de Borriana lideraran el territori valenci per a convertir-se en Centres Educatius Saludables

Per primera vegada en tot el territori valenci, Borriana liderar la formaci per a dur a terme el Programa de Formaci Collegis Compromesos amb l'Esport i la Salut al qual s'han inscrit el Collegi Illes Columbretes, el CEIP Novenes de Calatrava, el CEIP Pare Vilallonga i el Collegi Salesi. El regidor d'Esports, Vicent Granel, s'ha mostrat satisfet per la resposta dels centres. L'objectiu d'aquest programa s el que els collegis es convertisquen en vertaders centres saludables a partir del disseny, planificaci i avaluaci de programes esportius i de salut destinats a tota la comunitat educativa.
Aquest Programa Formatiu est organitzat per l'ONG Esport, Educaci i Salut, entitat responsable a l'estat espanyol de coordinar el Dia Europeu de l'Esport Escolar, el No Elevator Day o la Move Week entre altres, i finanat per l'Ajuntament de Borriana a travs de la Regidoria d'Esports. Les dues entitats estan treballant conjuntament des de fa un temps per a liderar iniciatives orientades a promoure hbits saludables i revertir la creixent tendncia d'obesitat i sedentarisme entre els escolars, ha explicat Granel.
Des de la Regidora d'Esports es va facilitar la participaci en el Programa de Formaci a tots els centres educatius del municipi sent els quatre collegis citats els qui han manifestat el seu inters per convertir-se en centres saludables, per la qual cosa es vol agrair la implicaci dels equips directius i especialment del professorat d'educaci fsica que seran els qui implementaran en els centres tot el desenvolupat en la formaci.
Aquest Programa constar de 80 hores anuals al llarg de tres anys obtenint al final de cada any un reconeixement avalat internacionalment. A ms els centres participants seran triats per a formar part del Segell Europeu d'Activitat Fsica i Salut dins del projecte EU-PALS, per la qual cosa seran els primers a obtindre aquest reconeixement internacional i a formar part d'una xarxa europea de centres educatius amb els quals intercanviar experincies i iniciatives encaminades a millorar la salut dels escolars, del professorat i de les famlies.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana