l'Alcora: Compromís exigeix al Govern que aplicació ja el pla de suport a la ceràmica que va aconseguir Compromís en el Congrés


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184142_111536/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184142_111536/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184142_111536/3_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 12-04-2019
Compromís exigeix al Govern que aplicació ja el pla de suport a la ceràmica que va aconseguir Compromís en el Congrés


Sorlí es compromet, des de l'Alcora, a defensar les reivindicacions del sector a Madrid



La candidata de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, ha exigit al Govern, en un acte a l'Alcora "que no mire feia un altre costat i active ja el pla de suport a la cogeneració ceràmica que va aprovar el Congrés al desembre a proposta de Compromís".

Amb esta mesura Compromís vol acabar amb el decret energètic de Rajoy, fer que siga més viable per al sector ceràmic reutilitzar l'energia pròpia que comprar-la-hi a les elèctriques, salvar les plantes de cogeneració i mantenir els llocs de treball.

Sorlí es compromet a defensar els interessos del sector a Madrid: "hem treballat de valent per a aconseguir aquest acord, amb un grup parlamentari propi en el Congrés farem que aquest pla no siga paper mullat.

La proposta de Compromís, va comptar amb el suport de totes les administracions valencianes, és un "pla renove" de les actuals plantes de cogeneració i "establir un marc jurídic específic de suport i foment a la cogeneració, eina clau per a l'eficiència energètica, la sostenibilitat, la reindustrialització i la competitivitat del sector ceràmic, així com per a mantenir la seguretat jurídica de les inversions en cogeneració".

Per a la diputada, "és imprescindible per al sector ceràmic castellonenc poder reutilitzar l'energia que produeixen els seus forns de calor, com es feia fins al 'decretazo' de Rajoy. La cogeneració és bona per al medi ambient i rendible per a les empreses, ja que amb ella es redueixen dràsticament tant les emissions de gasos contaminants com el consum energètic provinent d'altres fonts i es millora el preu del producte ceràmic".


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana