Vila-real: El projecte de robòtica VILABOT lliura els diplomes als dissenys més originals per al logotip del concurs


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182046_109730/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-02-2019
El projecte de robòtica VILABOT lliura els diplomes als dissenys més originals per al logotip del concurs

El projecte VILABOT, que porta les noves tecnologies i l'apassionant món de la robòtica als centres educatius de Vila-real, ja té logotip per al seu concurs, després de triar els millors dissenys entre més d'un centenar de propostes. La iniciativa, impulsada per la Fundació Flors, amb la implicació de l'Ajuntament de Vila-real, forma a professors de diferents centres educatius que l'han sol·licitat i que, al seu torn, apliquen aquests coneixements a l'aula amb els seus alumnes per a, posteriorment, participar en el concurs que es convoca a nivell provincial i que se celebrarà en les instal·lacions de la Fundació Flors el pròxim 17 d'abril.
Els alumnes Noelia Mingol, de 2n d'ESO B, i Felipe Fornàs, de 4t d'ESO B, han sigut respectivament finalista i guanyador del concurs per a triar el disseny guanyador que representarà al concurs de robòtica educativa. La regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, i el regidor d'Educació, Eduardo Pérez, han sigut els encarregats de lliurar-los els diplomes, acompanyats per membres de Fundació Flors.
VILABOT és una competició robòtica que, a més d'impulsar l'ús de les noves tecnologies i la robòtica en els centres educatius de la província i de tota la Comunitat Valenciana compta amb un concurs que se celebrarà el pròxim 17 d'abril.
Professors del col·legi Bisbe Pont i del CEIP Carlos Sarthou estan realitzant el curs gratuït de formació en programació de robots Lego Mindstorms, materials que aporta l'Ajuntament. “En el curs aprenen a programar els moviments del robot i a utilitzar els sensors perquè supere diversos reptes”, explica Mañas, qui destaca que “aquests professors han pres la iniciativa d'introduir la robòtica en els seus centres i gràcies a ells molts alumnes de Vila-real aprendran ciència i tecnologia divertint-se”.
A falta de dos mesos per al concurs oficial, ja se sap que participaran alumnes de Fundació Flors, Carles Sarthou, Pius XII, Santa Maria, IES Francesc Tàrrega i Laude British School of Vila-real. “Esperem que més centres de Vila-real i de la nostra ciutat s'animen a participar”, indica Eduardo Pérez, al mateix temps que posa de manifest la importància de comptar amb la fase formativa prèvia “perquè tothom puga presentar-se i participar amb els coneixements necessaris al concurs”.
“Creiem que és un projecte interessant per a tota la comunitat educativa, perquè a banda de fomentar la cultura tecnològica i l'estudi de les ciències per part de l'alumnat, potenciem també les marques de Ciutat de Congressos, Ciutat Educadora i Ciutat de la Ciència i la Innovació”, afirma Mañas.
En la competició VILABOT els alumnes d'edats entre sis i 11 i de 12 a 17 anys podran dissenyar, construir i programar un robot autònom creat amb peces de Lego o de qualsevol altra forma per a superar els dos reptes que es proposen: el camp de taronges o el partit de futbol. Tota la informació es pot consultar en http://www.vilabot.fundacionflors.es/.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana