Almassora: Almassora activar en 2020 la Unitat de Prevenci de Conductes Addictives


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191405_117683/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-12-2019
Almassora activar en 2020 la Unitat de Prevenci de Conductes Addictives

L'Ajuntament d'Almassora activar en 2020 la Unitat de Prevenci Comunitria en Conductes Addictives (UPCCA) per a reduir o evitar l's de drogues i els problemes associats, a ms de promoure hbits de vida saludable i previndre altres conductes addictives. Un psicleg o psicloga cobrir aquesta plaa, tal com est previst que reculla el pressupost municipal del prxim any, per a seguir les directrius marcades pel Pla Municipal de Prevenci Comunitria de Conductes Addictives de 2018.
Els objectius especfics d'aquesta unitat passen per coordinar programes preventius en l'mbit escolar, familiar i comunitari; identificar grups de risc; realitzar activitats des de diferents mbits d'actuaci, dotar d'assessorament i formaci en drogodependncia i altres addiccions; i millorar els canals de comunicaci social, a ms de dinamitzar les relacions entre diferents grups a travs de la participaci en les taules de salut i de prevenci i socieductiva que es realitzen en el municipi.
Per a abordar accions preventives el consistori atendr el diagnstic realitzat en el pla municipal en 2018, que apunta a necessitats de programes en l'mbit escolar, a una major coordinaci de les forces de seguretat i a eines d'informaci en totes les franges d'edat per a incrementar la conscincia social sobre aquesta problemtica.
Est previst que, al marge del finanament municipal pertinent, lUPCCA opte a les diferents subvencions pbliques o privades reglamentades a travs de la Direcci General de Drogodependncies i de qualsevol altre organisme. La seua plantilla intervindr en el disseny, aplicaci i avaluaci del Pla de Prevenci d'Almassora, coordinar els programes de la Conselleria de Sanitat en el municipi i atendr els casos detectats en la localitat.
Els Serveis Socials d'Almassora supervisaran el funcionament d'aquest nou departament, tal com ha indicat la regidora de l'rea, Mara Jos Tormo, amb l'objectiu que la localitat millore les seues eines per a previndre aquestes conductes, sobretot en la poblaci ms jove, que s tamb ms vulnerable a addiccions com les drogues o la ludopatia.
De fet, entre les funcions d'aquest nou servei figurar modificar les activitats i comportament de la poblaci respecte de les drogues i altres trastorns addictius, sensibilitzar a la poblaci de la necessitat de limitar la promoci i venda d'aquestes substncies en l'entorn social i alertar i posar en marxa iniciatives que fomenten els hbits i costums saludables.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana