Almassora: Almassora formar a famlies i docents per a previndre la drogoaddicci


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193516_119517/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 18-02-2020
Almassora formar a famlies i docents per a previndre la drogoaddicci

La regidora de Benestar Social, Mara Jos Tormo, ha comunicat la prxima convocatria de xarrades informatives a les quals el consistori convidar a joves, els seus pares i mares i docents dels centres educatius d'Almassora per a previndre el consum de drogues en l'adolescncia. Informar per a evitar faules i conscienciar dels riscos de les noves substncies sn dues de les pretensions de la iniciativa.
Els tallers que anualment duen a terme els Serveis Socials municipals en els instituts d'Almassora se centren en aquesta ocasi en la prevenci de les drogues, d'igual forma que en anteriors edicions van abordar la ludopatia i altres addiccions. s per aix que els professionals del departament consideren oport oferir noves eines que condusquen a promoure hbits de vida saludable. La voluntat de l'Ajuntament passa per involucrar a Policia Local i Gurdia Civil en aquesta iniciativa per a coordinar els seus mbits d'actuaci.
La falta d'informaci provoca la circulaci de faules com els que aquests dies es difonen per Whatsapp i que generen una alarma social innecessria que en res ajuda a previndre el consum de drogues, ha indicat la regidora de l'rea. Referent a aix, el consistori ha desmentit que Almassora siga origen de noves substncies o que supere la mitjana de consum d'altres localitats.
Per aix, la seua intenci s impartir xarrades que previnguen el consum d'estupefaents, al mateix temps que informen les famlies de drogues noves com la marihuana sinttica, de fcil accs pel seu baix cost, i dels seus efectes. La nostra intenci no s mirar per a un altre costat, sin enfrontar-nos als hbits de la joventut actual i als perills als quals s'enfronten per a poder-los donar les eines que els ajuden a rebutjar aquestes prctiques, segons l'edil.
La iniciativa coincideix amb la posada en marxa aquest any de la Unitat de Prevenci Comunitria en Conductes Addictives (UPCCA) per a reduir o evitar l's de drogues i els problemes associats, a ms de promoure hbits de vida saludable i previndre altres conductes addictives, amb l'objectiu de seguir les directrius marcades pel Pla Municipal de Prevenci Comunitria de Conductes Addictives de 2018.
Els objectius especfics d'aquesta unitat passen per coordinar programes preventius en l'mbit escolar, familiar i comunitari; identificar grups de risc; realitzar activitats des de diferents mbits d'actuaci, dotar d'assessorament i formaci en drogodependncia i altres addiccions; i millorar els canals de comunicaci social, a ms de dinamitzar les relacions entre diferents grups a travs de la participaci en les taules de salut i de prevenci i socieductiva que es realitzen en el municipi.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana