Almassora: El PP demana reforar la neteja de les reixes per a evitar noves inundacions a la platja


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195732_121444/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-06-2020
El PP demana reforar la neteja de les reixes per a evitar noves inundacions a la platja

El Partit Popular d'Almassora ha sollicitat al PSPV el refor de la neteja dels canals de reg i reixes d'accs a les estacions de bombament per a garantir que davant un temporal com el que va patir la localitat el 31 de mar i l'1 d'abril la nostra platja no es torna a inundar.

La regidora del PP en la localitat, Silvana Rovira, ha fet aquesta petici desprs que en l'ltim ple Almassora aprovara la sollicitud de declaraci de zona catastrfica per a la costa. La demanda es recolzava en un informe tcnic que reconeix que malgrat que les estacions de bombament van funcionar a ple rendiment, tamb es reconeix que va haver-hi un embs important durant els dies 1 i 2 d'abril que no es va poder desembossar durant aquestes jornades.

Aquesta situaci, explica Rovira, s la que hem de tractar d'evitar coste el que coste i per a aix creiem que s necessari realitzar una inspecci peridica que garantisca la neteja dels canals que porten fins als punts de bombament. s urgent invertir en la bateria de solucions que el propi informe detalla perqu els nostres vens no hagen de veure's sotmesos a una altra inundaci i les prdues que aix comporta.

Cal assenyalar la memria que l'Ajuntament d'Almassora ha elaborat per a justificar la declaraci de zona catastrfica revela que a Almassora van resultar afectades per les pluges del passat 31 de mar i 1 d'abril un total de 1.187 habitatges i 709 vehicles. L'estimaci de danys per cada habitatge, tal com assenyala el citat informe, s'eleva a una mitjana de 1.200 euros mentre que per als vehicles es xifra en 1.000 euros. En total estem parlant d'una suma aproximada de 25.980.000 euros que constata la gravetat dels danys registrats.

L'estiu, ha concls la regidora, s un bon moment per a planificar aquest tipus d'accions i implementar alguna mesura de refor perqu, arribat el mes de setembre, amb la volta de les pluges, l'episodi que patim l'abril passat no hgem de tornar a registrar-lo ha considerat Rovira.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana