Almassora: Misa de campaa para honrar a Santa Quitria en Almassora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197971_123351/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 17-05-2021
Misa de campaa para honrar a Santa Quitria en Almassora

L'Ajuntament d'Almassora i el rector de l'esglsia de la Nativitat, Juan ngel Tapiador, han acordat traslladar la tradicional missa de Santa Quitria a l'exterior del temple per a afavorir l'assistncia de pblic i garantir la seguretat per COVID-19. D'aquesta manera, l'acte se celebrar amb aforament restringit per a l'aire lliure, de manera que es redusquen les possibilitats de contagi.

Segons ha indicat l'alcaldessa, Merche Gal, els portadors s'ocuparan de traslladar la imatge fins a l'esplanada de la Nativitat perqu, igual que en el temple, l'ofici religis es desenvolupe conforme a la tradici. En aquesta ocasi ser al costat del taps de flors en honor a Santa Quitria i a l'estructura metllica amb els rams aportats per particulars durant la jornada del divendres.

Ms de 1.400 clavells al costat de la faana de l'esglsia decoraran l'nic dels actes de la setmana gran que es mant, al costat del tret de la masclet i els castells de focs artificials, desprs de la suspensi de les festes patronals. Esperem que el temps ens acompanye i puguem celebrar d'alguna manera el dia ms important de l'any per a Almassora amb la seguretat que en 2022 recuperarem la tradici tal com la coneixem fins ara, segons Gal.

La missa arrancar una desprs que tinga lloc la inauguraci de la I Fira del comer de Santa Quitria en la plaa Pere Cornell. L'esdeveniment sorgeix com a revulsiu per als negocis locals per les prdues econmiques generades a conseqncia de la pandmia. Aix 22 casetes mostraran els productes i serveis d'aquells establiments inscrits de manera voluntria en aquesta primera edici de la mostra.

El dia en honor a la patrona tamb comportar el cuinat d'arrs de Les Calderes nicament per a les persones usuries de serveis de teleassistncia, residncies de la tercera edat i treballadors del centre de salut de gurdia en el dia festiu. Cal recordar que, malgrat la festivitat, els comeros d'Almassora disposen d'autoritzaci expressa per a poder obrir els seus negocis

El dia de Santa Quitria donar pas a la jornada dominical, amb les visites guiades al jaciment del Torrell, el Festival de Teatre Animaci i Msica FES TAM! i la segona jornada de la fira comercial com a oferta cultural i d'oci. La pirotcnia Baldayo clausurar el dia amb el tret de sengles castells de focs artificials a la nit, un disparat des dels voltants del camp de futbol Jos Manuel Pesudo i l'altre a l'esplanada adjacent al centre de salut del carrer Sant Pere.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana