Baix Maestrat: El xef Ral Resino posa en valor el peix de Benicarl, Vinars i Penscola en Gastrnoma


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196609_122211/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 08-11-2020
El xef Ral Resino posa en valor el peix de Benicarl, Vinars i Penscola en Gastrnoma

El nou escenari, "La Cuina Molt de Gust", de Gastrnoma ha acollit aquest mateix mat al xef Ral Resino del restaurant Ral Resino de Benicarl que posseeix una Estrela Michelin i un Sol Repsol. El conegut com el "cuiner pescador" ha elaborat en directe tres plats de cuina tradicional reconstruts amb noves tcniques per a donar-li un toc diferent, nou i impactant al producte del Mediterrani castellonenc.

Amb el peix com a protagonista, Resino destaca en la seua cuina per la utilitzaci de productes frescos i de proximitat, principalment procedents de les llotges de Benicarl, Vinars i Penscola, amb l'objectiu de redescobrir els productes de sempre amb un altre estil i adaptats a les novetats culinries.

En la jornada de dem, Gastrnoma continuar posant en valor el peix de la Comunitat Valenciana amb la presncia de les confraries de pescadors de Xbia, Castell i Calp. Aix, la jornada comenar a les 10h amb Paco Catal, president de la Confraria de Pescadors Peix de Calp i Ferdinando Bernardi de Orobianco Calpe amb una Estrela Michelin. El peix blau de la llotja de Castell arribar a Gastrnoma a les 11h de la m de Miguel Barrera, xef Estrella Michelin i Sol Repsol de Cal Parads de Vall d'Alba. El pas dels pescadors valencians finalitzar amb el pescador Juan Garreta i els xefs Sergio Box de La Perla de Xbia amb un Sol Repsol i Marta Fernndez de La Coqueteria del Mercat de Xbia.

La Comissi Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, destaca la importncia de l'escenari "La Cuina Molt de Gust" de Gastrnoma i de l'oportunitat oferida als pescadors de la Comunitat Valenciana per a donar a conixer i posar en valor l'alta qualitat dels peixos dels ports de les provncies de Castell, Valncia i Alacant.

Recordar que aquest nou espai de Gastrnoma dedicat al producte i els seus productors ha sigut impulsat per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica i compta amb la collaboraci de les Diputacions de Castell, Valncia i Alacant.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana