Baix Maestrat: La pedra del passat cap de setmana deixa a la comarca del Baix Maestrat unes perdues de 1,5 milions d'euros


 
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 06-07-2023
 

La Unio Llauradora informa que les tempestes acompanyades de pedra del passat cap de setmana han causat unes perdues de més d'1,5 milions d'euros a la comarca del Baix Maestrat.

Després d'un recorregut per les poblacions de la comarca i l'evolució dels cultius, s'han registrat danys en més de 3.500 hectàrees.

La pedregada ha afectat els termes municipals de Xert, Traiguera, La Jana, Calig, Sant Jordi, Canet lo Roig, Rossell i Sant Rafael, destacant Canet lo Roig i Traiguera com les poblacions més afectades.

L'olivera és el cultiu més perjudicat, amb un 76% de danys, seguit dels mandarins i ametlers, amb un 9% cada un.

La Unio Llauradora sol·licitarà una sèrie de mesures per compensar els afectats per aquesta tempesta, incloent l'agilització dels peritatges i l'ajuda directa a les persones perjudicades.

També es reclamarà la condonació de l'impost de béns immobles, la bonificació de les quotes de la Seguretat Social i la concessió de préstecs amb interessos subvencionats.

La Unio Llauradora demana millores en l'assegurança dels cultius per adaptar-se a la realitat del sector agrícola i augmentar la seguretat per als llauradors enfront dels riscos climatològics.

Cal destacar que només hi ha assegurades 824 hectàrees d'oliveres a tota la Comunitat Valenciana, evidenciant la baixa implantació d'aquest cultiu.

Per a més informació, es pot contactar amb Pep Zaragoza, secretari comarcal de La Unio, al Maestrat (686 13 84 88).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana