Burriana: Admeten a trmit una denuncia contra l'alcaldessa de Borriana i diversos funcionaris


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196278_121921/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-09-2020
Admeten a trmit una denuncia contra l'alcaldessa de Borriana i diversos funcionaris

La Fiscalia Provincial de Castell ha adms a trmit una denuncia contra l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i diversos funcionaris de l'Ajuntament. La querella va ser presentada el passat 4 de setembre per l'Associaci de Vens a favor del PAI Golf Sant Gregori i anava referida a empadronaments que havia realitzat el propi Ajuntament. La denuncia va dirigida a les persones, poltics i funcionaris, que intervenen en l'autoritzaci dels empadronaments.

L'Associaci ha comptabilitzat que el consistori va realitzar almenys 89 empadronaments en els sis primers mesos de l'any 2020, en un moment en el qual el projecte urbanstic ja ultimava la licitaci de les obres d'urbanitzaci. s per aqueix motiu pel qual l'associaci qualifica els fets de "gravssimes irregularitats comeses en relaci amb determinades actuacions que dolosament estan intentant perjudicar el desenvolupament" i assegura que al seu judici suposen un "delicte continuat de prevaricaci".

I s que els empadronaments es van realitzar en velles alqueries, la majoria d'elles en estat runs, sense llum ni aigua potable. L'associaci entn que eixos empadronaments suposen una actuaci que "no ha sigut casual o per pura ignorncia", sin que entenen que s'han realitzat de manera "tendenciosa" i amb l'objectiu de "generar un escut hum que retarde al mxim el desenvolupament de l'actuaci urbanstica" i, prossegueix, "entenem que s'ha pogut cometre un delicte de prevaricaci".

Segons el parer de l'associaci, els empadronaments no degueren haver-se produt, a ms de per el fet de no reunir un mnim de condicions com per a considerar-se habitatges, per es propietat privada i, entre altres perjudicis, van impedir que aquestes velles alqueries foren derrocades mesos arrere, tal com s que va ocrrer amb altres disseminades pels 2,5 milions de metres quadrats del PAI Golf Sant Gregori.

Aquesta s la segona demanda presentada per aquest collectiu i la primera a ser admesa a trmit. L'altra, contra una funcionria, est encara en la fase de si s'accepta o no.

Parallelament a aquestes denncies presentades en Fiscalia, el projecte urbanstic continua avanant passos. Un d'ells va ser el del gir de la quota 00 i ara est pendent de la signatura de l'alcaldessa autoritzant la licitaci de les obres i aix iniciar el procs per a triar a l'empresa que es far crrec de la urbanitzaci dels 2,5 milions de metres quadrats.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana