Burriana: Admeten a tràmit una denuncia contra l'alcaldessa de Borriana i diversos funcionaris


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196278_121921/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 17-09-2020
Admeten a tràmit una denuncia contra l'alcaldessa de Borriana i diversos funcionaris

La Fiscalia Provincial de Castelló ha admés a tràmit una denuncia contra l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i diversos funcionaris de l'Ajuntament. La querella va ser presentada el passat 4 de setembre per l'Associació de Veïns a favor del PAI Golf Sant Gregori i anava referida a empadronaments que havia realitzat el propi Ajuntament. La denuncia va dirigida a les persones, polítics i funcionaris, que intervenen en l'autorització dels empadronaments.

L'Associació ha comptabilitzat que el consistori va realitzar almenys 89 empadronaments en els sis primers mesos de l'any 2020, en un moment en el qual el projecte urbanístic ja ultimava la licitació de les obres d'urbanització. És per aqueix motiu pel qual l'associació qualifica els fets de "gravíssimes irregularitats comeses en relació amb determinades actuacions que dolosament estan intentant perjudicar el desenvolupament" i assegura que al seu judici suposen un "delicte continuat de prevaricació".

I és que els empadronaments es van realitzar en velles alqueries, la majoria d'elles en estat ruïnós, sense llum ni aigua potable. L'associació entén que eixos empadronaments suposen una actuació que "no ha sigut casual o per pura ignorància", sinó que entenen que s'han realitzat de manera "tendenciosa" i amb l'objectiu de "generar un escut humà que retarde al màxim el desenvolupament de l'actuació urbanística" i, prossegueix, "entenem que s'ha pogut cometre un delicte de prevaricació".

Segons el parer de l'associació, els empadronaments no degueren haver-se produït, a més de per el fet de no reunir un mínim de condicions com per a considerar-se habitatges, per es propietat privada i, entre altres perjudicis, van impedir que aquestes velles alqueries foren derrocades mesos arrere, tal com sí que va ocórrer amb altres disseminades pels 2,5 milions de metres quadrats del PAI Golf Sant Gregori.

Aquesta és la segona demanda presentada per aquest col·lectiu i la primera a ser admesa a tràmit. L'altra, contra una funcionària, està encara en la fase de si s'accepta o no.

Paral·lelament a aquestes denúncies presentades en Fiscalia, el projecte urbanístic continua avançant passos. Un d'ells va ser el del gir de la quota 00 i ara està pendent de la signatura de l'alcaldessa autoritzant la licitació de les obres i així iniciar el procés per a triar a l'empresa que es farà càrrec de la urbanització dels 2,5 milions de metres quadrats.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana