Castelló: El PSPV urgeix a les Administracions i a les operadores a adoptar mesures per a reduir la bretxa digital i impulsar l'Smart Rural


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188374_115083/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188374_115083/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 07-09-2019
El PSPV urgeix a les Administracions i a les operadores a adoptar mesures per a reduir la bretxa digital i impulsar l'Smart Rural
> El secretari general del PSPV a Castelló, Ernest Blanch, reclama una "acció positiva a l'interior per a superar les deficiències de cobertura i per a facilitar l'agilitat de resposta en cas d'avaria"Millorar la connectivitat, dotar de les necessàries infraestructures digitals al món rural i donar una resposta eficient a les avaries són alguns dels reptes compartits pels municipis de l'interior en la seua lluita contra la despoblació. Per aquest motiu, l'Executiva Provincial del PSPV-PSOE a Castelló ha aprovat una resolució en què urgeix al Govern central, a les administracions competents i a les empreses operadores de telecomunicacions a adoptar mesures per a reduir la bretxa digital i avançar en l'Smart Rural.

El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, reclama "una acció positiva en les zones d'interior per a superar les deficiències de cobertura i assegurar una resposta àgil en cas d'avaria".

La resolució socialista demana al Govern central i a les administracions competents que "lideren la lluita contra la bretxa digital i procuren generar protocols d'actuació àgil en cas d'avaria per a evitar desconnexions telecomunicatives a les poblacions de les nostres comarques, especialment les de l'interior, així com l'articulació d'un pla per a eliminar zones de penombra que encara tenen als nostres pobles amb un greu retard d'oferta, fins i tot d'existència del mínim servei".

Però la solució ha de comptar amb les operadores. Així, el PSPV també reclama a les empreses de telecomunicacions que siguen part de la solució per a garantir la qualitat del servei en tot el territori i per a oferir una resposta àgil en cas d'avaria i evitar situacions com les que han viscut aquest estiu en poblacions de l'Alt Millars però que són extensives a altres comarques. "Quedar-se sense cobertura mòbil o sense accès a internet és una desconnexió molt important que pot tenir repercussions molt negatives en l'àmbit turístic, empresarial o personal", subratlla Ernest Blanch.

L'Executiva Provincial ha acordat fer extensiva aquesta resolució al PSPV-PSOE, responsables institucionals, a les agrupacions locals i comarcals, i grups municipals del territori perquè sumen a aquesta petició.

Blanch reivindica, finalment, la necessitat d'impulsar un nou concepte de ruralitat com a sinònim de benestar, salut i qualitat de vida "del qual la tecnologia ha de formar part per a garantir l'accés als mateixos serveis es vida on es visca".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana