Castelló: Ros defensa que la Llei de l'Eutanàsia "és un dret, no una obligació" i arremet contra les dretes per la seua "vergonyosa actitud"


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193498_119501/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-02-2020
Ros defensa que la Llei de l'Eutanàsia
El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha destacat que el partit socialista "liderarà una acció política en un temps on es demanarà molta valentia"La diputada nacional del PSPV-PSOE i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés, Susana Ros, ha defensat la que ha sigut la primera proposta que ha portat el partit socialista al primer ple ordinari d'esta legislatura i que és la proposta de la Llei de l'Eutanàsia assegurant que esta llei "és un dret, no una obligació".
Així ho ha manifestat en la roda de premsa que ha tingut lloc hui en la seu del partit a Castelló en la qual la diputada, acompanyada pel secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, el senador Artemi Rallo, el diputat nacional Germán Renau i la senadora Ana Edo han fet un balanç de l'inici de la legislatura.
Blanch ha assenyalat que "al partit socialista li tocarà liderar l'acció política, la gestió i la legislació en un temps de canvi, on es demanarà molta valentia i decisió als nostres representants". "I tenen qualitats i capacitat àmpliament demostrades per a poder assumir este paper, per la qual cosa reitere la meua felicitació pels càrrecs de representativitat màxima als quals han accedit, precisament, els nostres diputats, diputades, senadors i senadores per Castelló", ha afegit el dirigent socialista de les comarques de Castelló.
Ros ha argumentat que la Llei de l'Eutanàsia "no obliga a ningú" i que és una llei que "dóna l'oportunitat de triar lliurement en el final de la vida quan la medicina ja no pot fer res". Així mateix, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés ha criticat el "caràcter vergonyós" de la dreta i la ultradreta, "un caràcter que no ens sorprén perquè ja ho van fer amb la llei del divorci, amb la llei de l'avortament i amb la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe".
"No obstant això, des del partit socialista els diem que tornaran a fracassar perquè estarem, una vegada més, a l'avantguarda de drets i llibertats en este país. Perquè quan hem estat governant, hem avançat en drets i llibertats", ha afegit Ros.
Per part seua, el senador del PSPV-PSOE per Castelló, Artemi Rallo ha destacat que "la societat comparteix, majoritàriament, la iniciativa del partit socialista, i així ho diuen les enquestes que recullen que més del 70 per cent dels ciutadans estan a favor de regular l'eutanàsia". "Això vol dir que el conjunt de la societat està a favor d'esta llei, fins i tot molts dels votants del Partit Popular, als quals hui no els representa, negant-se a la regulació", ha afegit Rallo qui ha acusat el PP de tindre una "moral passada de moda que forma part d'uns altres temps".
En la compareixença també s'han posat en valor altres mesures com l'augment del salari mínim interprofessional a 950 euros, la pujada del dos per cent del sou dels empleats públics, la revaloració de les pensions, la declaració d'emergència climàtica, la PNL per a pal·liar els danys del temporal Gloria i les mesures a favor de l'agricultura i la ramaderia. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana