Castelló: La xarxa quirúrgica hospitalària de Castelló ha realitzat ja 69 intervencions oncològiques en el Provincial


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197479_122930/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 22-02-2021
La xarxa quirúrgica hospitalària de Castelló ha realitzat ja 69 intervencions oncològiques en el Provincial

Els hospitals General i Provincial de Castelló, la Plana de Vila-real i comarcal de Vinaròs, han consolidat la xarxa quirúrgica hospitalària castellonenca amb la intervenció de 69 pacients amb patologies oncològiques que precisaven una resposta urgent i no *demorable durant aquesta tercera onada de coronavirus.
Aquestes intervencions han sigut realitzades en el bloc quirúrgic de l'Hospital Provincial a pacients provinents de qualsevol dels centres hospitalaris castellonencs en les especialitats de Cirurgia General, Urologia i Ginecologia.
Per a la posada en marxa d'aquest programa, s'ha constituït una comissió interdepartamental en la qual estan representats professionals dels quatre centres hospitalaris i que té com a funció la creació d'una llista quirúrgica única i la gestió del comunicat de quiròfans setmanal en funció de diversos factors clínics exposats pel personal facultatiu a càrrec de cada pacient. La coordinació d'aquesta comissió ha recaigut en els serveis d'Anestesiologia de cada centre.
D'aquesta manera, l'Hospital Provincial de Castelló s'ha posat a la disposició de la ciutadania per a atendre els pacients de major gravetat de qualsevol dels centres hospitalaris de la província, en la seua condició de centre lliure de pacients amb diagnòstic COVID-19 a l'ingrés.
Els equips professionals implicats en la creació i coordinació d'aquesta xarxa assenyalen que malgrat ser un treball complex, ha tingut resultats satisfactoris.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana