Castelló: Compromís mostra el seu rebuig als pressupostos del PP i Vox a Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221174_139739/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-01-2024
Compromís mostra el seu rebuig als pressupostos del PP i Vox a Castelló

El Grup Municipal de Compromís ha expressat un clar rebuig als pressupostos presentats pel Govern del Partit Popular i Vox per a l'any 2024. Amb el seu vot en contra, Compromís ha mostrat la seva desaprovació a les propostes econòmiques presentades pel Partit Popular i Vox. El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Ignasi García, ha declarat que 'avui s'han confirmat tres coses, els enganys del govern a la gent, l'aprovació d'un pressupost sectari d'extrema dreta i ultra i el rebuig a qualsevol proposta en positiu per part d'un govern que aplica el rodillo'.

Garcia ha assenyalat que, malgrat les promeses de moderació i diàleg del Partit Popular, el seu acostament a Vox i la falta de col·laboració amb l'oposició desmenteixen aquesta imatge. Per al portaveu, 'Begoña Carrasco s'ha entregat en braços de l'extrema dreta, on el Partit Popular està còmode' i assegura que 's'han tret la màscara'. 'Si algú guanyarà alguna cosa amb aquests pressupostos, no és Castelló, són els interessos de l'extrema dreta', ha afegit Garcia.

'Que l'Ajuntament recaptarà 2,7 milions d'euros més dels fons dels castellonencs respecte a 2023 no és una opinió, és la realitat'. Garcia també ha criticat l'increment dels assessors de govern, de 16 a 18, malgrat les promeses de reduir el que Begoña Carrasco havia considerat sempre una 'despesa política innecessària'. En la mateixa línia, el portaveu de Compromís ha recordat que l'actual govern 'va prometre eliminar les multes a Castelló, però ara pressuposta recaptar un 15% més en sancions' i ha subratllat que 'aquells que venien a ajudar empresaris, recaptaran un 233% més en obertura d'establiments'.

Des de Compromís han mostrat el seu rebuig a altres punts dels pressupostos aprovats per la dreta com els retallades en inversions esportives, l'eliminació de les ajudes a la cultura popular, la disminució de l'ajuda a cooperació internacional i la falta d'inversions en la lluita contra el canvi climàtic i la sequera. 'Unes retallades que hem intentat revertir amb les nostres esmenes', ha afirmat el portaveu de la formació a l'Ajuntament. 'Respecte a les inversions, la seua és un pressupost que, malgrat ser el més alt, no té cap projecte nou i estrella' ha dit Garcia en referència a que 'la gran part de les inversions pressupostades són projectes que s'han realitzat per l'acord de Fadrell com les noves escoles, la biblioteca, el desenvolupament de la ZBE, la reforma del pla barris o el mercat central'.

El portaveu ha mostrat la seva disconformitat respecte a l'eliminació de les referències al col·lectiu LGTBI o al feminisme. Garcia ha insistit que 'aquest és un pressupost ultra on passen la purga de noms prohibit, eliminen la diversitat sexual i el col·lectiu LGTBI, el canvi climàtic, el feminisme, i encara que la regidora d'Educació, la senyora Espanya, va anar a Gijón a explicar les virtuts de la ciutat educadora de Castelló, també ho eliminen del pressupost' i ha recordat també que 'durant aquests anys, l'acord del Grau i Fadrell, hem obert centres de dia per a malalts mentals, pacients amb autisme, Alzheimer, i estem construint per al Parkinson' i ha reclamat al govern que 'Castelló ha d'exercir la seva capitalitat a l'hora d'oferir serveis públics, fa falta un centre de dia per a malalts d'esclerosi múltiple i per això Compromís ho planteja'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana